Jovanović pet mjeseci pratio Mitrovića

Policija je identifikovala osumnjičenog za ubistvo Baranina Igora Mitrovića (39), koji je 18. jula likvidiran u sačekuši u blizini svoje kuće u barskom naselju Šušanj. Policija za ubistvo Mitrovića sumnjiči Nikolu Jovanovića (54) iz Zaječara, koji se nalazi u bjekstvu a za kojim traga i srpska policija.
Objavljeno: 25. 09. 2017 - 13:45 Promjenite veličinu teksta: A A A

Rukovodilac Grupe za suzbijanje krvnih i seksualnih delikata u Odsjeku za suzbijanje opšteg kriminaliteta Sektora kriminalističke policije Aleksandar Bošković, kazao je na konferenciji za medije da je ubica pet mjeseci (od februara) pratio Mitrovića. Prema njegovim riječima, istragu je otežavala činjenica da je Jovanović u Srbiji čak tri puta legalno mijenjao identitet i dokumenta.

- Jovanović je u bjekstvu, a prema informacijama srpske policije on se ne nalazi na njihovoj teritoriji. Možemo da naslutimo u kojoj zemlji se nalazi, ali za sada nismo u prilici da detaljnije govorimo o tome. Nemamo dokaza, ali sumnjamo da se radi o sukobu organizovanih kriminalnih grupa – istakao je Bošković.

On je dodao da je osumnjičeni višestruki povratnik u izvršenju krivičnih djela – otmica, prevara i više vrsta djela u vezi s oružjem.

- Pravosnažnim presudama u Srbiji osuđen je na kazne zatvora u ukupnom trajanju do 13 i po godina, do 1997/98 godine. Nakon toga osuđen je osam godina za otmicu, a 2015. je izašao iz zatvora. Podatak da je ubistvo izvršio naočigled dvoje maloljetne djece i da je pritom ispoljivo visok stepen smirenosti, ukazuje na sumnju da je povratnik u izvršenju likvidacija – naglasio je Bošković.

2509policija

Načelnik Centra bezbjednosti (CB) Bar Drago Spičanović rekao je da je osumnjičeni napustio Crnu Goru dva dana poslije ubistva Mitrovića.

- Napravio je vrlo malo grešaka i do najsitnijih detalja je isplanirao zločin. Poslije ubistva počeli smo sa izuzimanjem video nadzora u blizini mjesta zločina i bili smo ubijeđeni da je lice sa fotografije izvršilac. Nakon toga smo utvrdili njegovu rutu, izvršili vještačenje telekomunikacija i razmijenili informacije sa kolegama iz regiona - pojasnio je Spičanović.

Tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici Grujo Radonjić kazao je da će Tužilaštvo donijeti naredbu o sprovođenju istrage u odsustvu okrivljenog i zahtijevati raspisivanje potjernice za Jovanovićem.

0108osumnjiceni

Mitrović je ubijen pred suprugom i dvoje njihove maloljetne djece kada je zaustavio automobil da bi se uključio na magistralni put Bar - Sutomore.

Ubica mu je iz neposredne blizine, dok je sjedio u automobilu, ispalio dva metka u predjelu glave, od kojih je Mitrović preminuo na licu mjesta.

Foto: M. Babović / Uprava policije

Komentari: 0

Novi komentar