KNEŽEVIĆ: Krivokapić bi da formira vladu sa “zdravim krilom” DPS-a

Platforma DF - a upućena ostatku opozicije u kojoj su sadržani predlozi o nestranačkoj ličnosti kao zajedničkom predsjedničkom kandidatu, zajednička opoziciona lista na lokalnim izborima i organizacija zajedničkih protesta, predstavlja odgovoran i državnički potez ubjedljivo najjačeg opozicionog saveza, ocijenio je član Predsjedništva DF-a Milan Knežević.
Objavljeno: 25. 09. 2017 - 15:55 Promjenite veličinu teksta: A A A

Međutim, kako je dodao, i prije nego što je stigla do stranačkih prostorija jednog broja opozicionih partija, panično je odbijena od strane Ranka Krivokapića.

“Nakon njegovog sastanka sa direktorom kancelarije za jugoistočnu Evropu u Stejt dipartmentu Metjuom Palmerom, potpuno nam je jasno zašto je Ranko Krivokapić ponovo odlučio da pruži ruku spasa i saradnje vlasniku DPS - a Milu Đukanoviću i njegovom zamjeniku Dušku Markoviću. Kao što je sad potpuno jasno zašto je SDP obesmislio bojkot povratkom u Skupštinu, kako bi pripremili teren za “zdravo jezgro” u DPS - u, iako svi u Crnoj Gori znaju da je lakše narkomanu da u plastu sijena nađe iglu, nego Krivokapiću zdravo jezgro u DPS- u”, naveo je Knežević

Naime, lider SDP - a je prije nekoliko dana zatražio od gospodina Palmera da posreduje između njega i Duška Markovića, na način što bi Krivokapićeva partija ušla u Vladu premijera Markovića pod izgovorom izrade novog izbornog zakonodavstva i organizovanja parlamentarnih i predsjedničkih izbora. Plan Ranka Krivokapića koji je izložio Palmeru, kako smatra Knežević, je baziran na potrazi za zdravim jezgrom u DPS - u, bez Mila Đukanovića, koje bi se iskristalisalo nakon tih još uvijek nezakazanih prijevremenih izbora. A predvodnik tog zdravog jezgra nije niko drugi do bivši šef UDBE, koordinator svih službi bezbjednosti i aktuelni premijer Duško Marković.

“Upravo je ovo jedini razlog zbog čega je Krivokapić odbacio platformu DF - a o zajedničkom opozicionom djelovanju. Dakle, tvorac kovanice o “ vlasniku DPS - a” sprema dogovor sa zamjenikom vlasnika, jer mu je očigledno bilo malo što je 18 godina bio potporni stub i jednog i drugog. Ovakav čin opozicione veleizdaje smo imali priliku da vidimo nakon brutalno razbijenih protesta u oktobru 2015. godine kad je ostatak opozicije na čelu sa Rankom Krivokapićem, sjeo za pregovarački sto sa vlasnikom DPS - a. I tad i sad sam tvrdio da su Ranko Krivokapić i Raško Konjević ucijenjeni od strane ANB - a, da budu trojanski konji u opoziciji, i da je tačno da mu je jedan lokalni kriminalac zaprijetio odsijecanjem glave ukoliko odluči da se pridruži demonstrantima u noći 24. oktobra”, objasnio je Knežević.

Čime su mu sad zaprijetili, dodao je Knežević, nije teško zaključiti, jer ga i vlasnik i zamjenik vlasnika imaju u svojim fasciklima koje su toliko brojne da su preplavile podrum ANB- a, i da im je potpuno svejedno koji od registratora će izvući.

“Ali ono što je mnogo važnije jeste da se američka administracija ponovo uključila u obradu spavača u opoziciji čim je DF objavio svoju platformu. Zato poručujem svima koji planiraju u vladu Duška Markovića da će ovog puta proći gore nego kad su to uradili u maju prošle godine izdajući sopstvene birače i interese većinske Crne Gore. Onaj ko je spreman da prije razgovara sa Duškom Markovićem nego sa DF - om, gori je od Duška Markovića i zaslužuje političku kastraciju na javnoj sceni. Ako je neko u režimu i ostatku opozicije pomislio da DF zauzet montiranim procesima i svakodnevnim hajkama nema vremena da odbrani opozicione interese, grdno se prevario, i mora računati da ćemo predvoditi zdrave opozicione snage da svim demokratskim sredstvima zaustavimo najavljenu izdaju. Zato upozoravam Ranka Krivokapića, dok još nije bespovratno krenuo putem veleizdaje, da ne pregovara sa Duškom Markovićem, u protivnom, dobiće jasan odogovor poslije koga će poput Darka Pajovića, Skupštinu moći da vidi samo iz vizure Puškinovog ili Jesenjinovog spomenika, zavisno od toga kako ga ko doživljava”, zaključio je Knežević

Komentari: 21

uskockicardak

25. 09. 2017 - 16:01

Kad pomenes ime nekoga iz DPS-a ti izdajnice treba da ustanes i da se prekrstis !
qmpjer

25. 09. 2017 - 18:10

A ako pomene npr. Sveta, važi li isto
TTX

25. 09. 2017 - 18:43

Daning Krugerov Efekat ( koji je prema stručnoj definiciji „kognitivna sklonost u kojoj neobučene osobe donose neadekvatne odluke i netačne zaključke, ali njihova nekompetentnost onemogućava njihovu metakognitivnu sposobnost da shvate greške”). - Neobučene osobe imaju „iluziju superiornosti”, rangirajući svoju sposobnost iznad proseka, mnogo više nego što ona zapravo jeste.
taske

25. 09. 2017 - 16:02

Srecan put u Spuz i ugodan boravak !
lola

25. 09. 2017 - 16:02

Krivokapic vise nece moci da bude dio vlasti jer je zasluzio samo da gleda iz coska kako se ova drzava krece u pravom smjeru a on nije dio te price.
Pare od GRU

25. 09. 2017 - 16:59

Uzeo je pare od GRU za izbore, te sada mora da igra kako oni sviraju. PS Boro Krivikapić je bio u pravu kada je izjavio da je Ranko ruski agent.
nana

25. 09. 2017 - 16:03

koliko nervoze je prisutno kod ovog covjeka u poslednje vrijeme.. Panika zbog skorog odlaska u Spuz sigurno.
Una

25. 09. 2017 - 16:03

Mislio Knezevic da ce i opoziciji biti vjeran Krivokapic ako mu ponude mjesto premijera, ali Krivi pametno ne da se lako on.
Tijana

25. 09. 2017 - 16:04

Sad da pitate Krivokapicu on bi se vartio DPS da mu moze biti ali ne moze pa sad vaga sta ce.
Jovana

25. 09. 2017 - 16:05

Na sta si spao Knezevicu da molis jednog Krivokapica koji ti ruku sjutra ne bi pruzio.
Jovana

25. 09. 2017 - 16:06

Kako Becic kaze tako svi iz redova opozicije se oglasavaju i potvrdjuju istu pricu.
Rukfaš

25. 09. 2017 - 16:06

Pipune, meni se čini da vama u opoziciji niko boba ne valja. Čini mi se da su vam ovi iz DPS-a još ponajbolji. Razmisli...
Goran

25. 09. 2017 - 16:08

Nije Krivokapic malo dijete pa da mu treba neko da prica sta i kako da radi !
Bokeljka

25. 09. 2017 - 16:34

Moguce da je Krivi to ssnjao ali taj san je prosao. Nema tu rada reda i ideologije dovoljno, a godine su pojeli skakavci. E sada Pipune kada napadate Krivog mora da vam je blizi DPS pa se fino vratite u Parlament da uzivamo u vasim glumackim nastupima.
Prvi put se slažem sa tobom

25. 09. 2017 - 16:47

Kneževiću, prvi put u životu se slažem sa tobom, a povodom ocjene io Ranku. Ti i ja smo protivnici, od državnopravnog statusa CG, nacionalnog pitanja, jezika međunarodnog opredeljena Crne gor (Istok - Zapad) do svega ostalog. Prvi put se slažem sa tobom oko ocjene oko prljave politijke Ranka Krivokapića. Naime, po tebi Ranko igra igru na "zdrave snage u DPS" za promjneu vlast u CGi. Po meni, on pokušava da izazove sukob u CG, a da on kao "medijator" ispliva na vrh između više struja, a da nametne model koji će Zapad prihvatiti. Čovjek u koga Rankao računa je IGor Lukšić. Na njega igra "da on napravi jezičak od zdravih snaga u DPS". Ja sam svjedok toga. Naime, svoja diplomatska saznaja sam direktno "tajno" poslao Lukšiću da mu stavim do znaja što zanam. Svjesnosam se "žrtvovao". Zbog toga sam od njega i dobio otkaz. Znao nsam što me čeka. Lukšića su neke strane snage(obavještajne "instalirale" u oditorskim kućama u CG, radi budućih aktivnosti. Ranko je na vezi sa njim. Đoko Orlandi
lika

25. 09. 2017 - 17:17

Kao u filmu " Spašavanje vojnika Rajana". Ali nećeš spasiti Ranka, jer vaša veza je neraskidiva iz razloga želje za vlast. To se pokazuje kolaboracijom po gradovima.
Ko je odvratniji ?

25. 09. 2017 - 20:45

Ne zna se ko je odvratniji Pipun ili Ranko. Kviz: A) Ranko B) Pipun C) Obojica podjednako
Podjednako

25. 09. 2017 - 23:22

C)
Jasno

25. 09. 2017 - 20:53

Knezevicu mnogo ti je efikasnije sa skupstinske govornice da napadas Ranka.Uzivo mikrofoni gradjani te gledaju milina.Pusti saopstenja.
DF-SDP-Zeljeznjak

25. 09. 2017 - 23:23

Fingiran "sukob" da bi Ranka izvukli iz blata. Trebali ste cuti snishodljiv Rankov ton kad je odgovarao Radunovicu. Slozili se oko "laznog drzavnog udara" Djele vlast u opstinama
Anonimni

26. 09. 2017 - 17:38

Kneževiću ista ste fela i ti i krivi! Krivi je vas pikušao da iskoristi, da bi pistao "evropski premijer". Stavi brigu na veselje zajedno, ćete biti ali pod Velje brdo (Spuž)!
Novi komentar