300 službenika MUP-a i Uprave policije danas dobrovoljno dalo krv

U susret 02. oktobru, Danu unutrašnjih poslova, oko 300 službenika Ministarstva unutrašnjih poslova i Uprave policije danas je dalo krv u osam crnogorskih gradova, dok su u dva grada kolege dale krv prosle sedmice.
Objavljeno: 26. 09. 2017 - 13:39 Promjenite veličinu teksta: A A A

Akcija dobrovoljnog davanja krvi organizovana je na inicijativu službenika Uprave policije i MUP-a, u saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi Crne Gore, kako bi se doprinijelo povećanju zaliha krvi kojima raspolažu naše zdravstvene ustanove.

Ovim humanim gestom iskazana je društvena odgovornost pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova i Uprave policije u doprinosu povećanja zaliha sigurne krvi, čime će se pomoći ugroženim građanima kojima je ona potrebna, sa željom da se ovim primjerom vode svi građani koji su u mogućnosti da na ovaj način pomognu.

Pripadnici Uprave policije i MUP-a ne učestvuju samo u organizovanim akcijama dobrovoljnog davanja krvi, već se kada je god to potrebno odazivaju i pozivima za hitno davanje krvi u pojedinačnim slučajevima.

Ovom akcijom pripadnici MUP-a i Uprave policije još jednom su pokazali da im je humanost na prvom mjestu i da su prije sve odgovorni članovi zajednice, građani koji rado pomažu, a ne samo čuvari javnog reda i mira. Davanje krvi je inače višegodišnja tradicija u Upravi policije, a među dobrovoljnim davaocima krvi imamo i kolegu koji je više od 60 puta darovao krv za svoje sugrađane.

Krv su danas, osim uniformisanih službenika i pripadnika drugih službi MUP-a i Uprave policije, u Podgorici dali i državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Dragan Pejanović i načelnik Centra bezbjednosti Podgorica Jovica Rečević.

Osim u Podgorici, krv su danas dale i naše kolege iz Pljevalja, Bijelog Polja, Bara i Ulcinja, Herceg Novog, Tivta i Cetinja, a prošle sedmice su to već učinile kolege  iz Nikšića i Berana. 

Službenici MUP-a i Uprave policije će nastaviti da dobrovoljno daju krv kad god je to potrebno, kako bi građani mogli da računaju na njih u slučajevima kada im je ova dragocjena tečnost neophodna.

Komentari: 0

Novi komentar