Ustavni sud o slučaju Čađenović: Odluka deklaratorna

Ustavni sud je u slučaju Mihaila Čađenovića donio utvrđujuće odluke o povredi ustavnih i konvencijskih prava, odnosno deklaratorne odluke kojima je samo utvrdio povredu tih prava, saopšteno je iz tog suda. To znači da jučerašnja odluka Apelacionog suda o puštanju iz pritvora Čađenovića, nakon osam mjeseci, nije zasnovana na odluci Ustavnog suda, niti je posljedica odluke tog suda.
Objavljeno: 27. 09. 2017 - 09:43 Promjenite veličinu teksta: A A A

Sud je takvu odluku donio, kako se navodi u saopštenju za javnost,  jer je u toku postupka odlučivanja po navedenim ustavnim žalbama prestalo pravno dejstvo pojedinačnih akata Apelacionog suda koji su osporeni označenim ustavnim žalbama.

Ustvani sud je utvrdio, podjećamo da je rješenjima Apelacionog suda Čađenoviću povrijeđeno pravo zajemčeno odredbama člana 29. st. 1. i 2., člana 30. stav 1. Ustava Crne Gore i člana 5. stav 1. tačka c) Evropske konvencije za zaštitu ljudskih prava i osnovnih sloboda.

 

 

Komentari: 2

Zbora nema najtvrđe moždane...

27. 09. 2017 - 12:08

...imaju građani Crne Gore..Jer nema moždana pod nebeskom kapom-da bi izdurali u potonjije 12 mjeseci-ovliko Udara u pokušaju na zdravi razum-i onih čijii su stepeni inteligencije-prešišali 154 indeksna poena...naj naj intelegencija...?
Zakukuljeno - zamumuljno

27. 09. 2017 - 14:57

pa shati sto sud saopstava i ako nijesi clan Vrhovnog suda. Zhvalio bih na saopstenje koje bi bilo razumno citaocima i svim stanovnicima.
Novi komentar