Ekipa japanske televizije NHK boravi u Crnoj Gori

Ekipa japanske televizije NHK boravi u studijskoj posjeti Crnoj Gori, u periodu od 26. septembra do 2. oktobra.
Objavljeno: 29. 09. 2017 - 13:21 Promjenite veličinu teksta: A A A

Povod njihove posjete je snimanje jedne od najgledanijih putopisnih emisija u Japanu, pod nazivom “Ippon no michi (Jedan put) “, u trajanju od šezdeset minuta, koja se emituje u  satelitskom programu ove televizije jednom mjesečno. Koncept emisije je takav da kroz pješačenje određenim putevima u destinaciji najpoznatiji voditelji ove TV kuće nastoje da predstave zemlju ne samo u turističkom smislu, već i u smislu upoznavanja sa istorijom, kulturom i lokalnim specifičnostima.

Nakon Francuske, Španije, Italije i Nemačke, za snimanje emisije izabrana je Crna Gora, ujedno i prva zemlja iz ovog dijela Evrope. Snimanje je planirano u Podgorici, Cetinju i Kotoru, a poseban akcenat je na ruti od Cetinja preko Lovćena i Njeguša do Kotora.

Pored Nacionalne turističke organizacije Crne Gore podršku realizaciji ove studijske posjete pružile su i lokalne turističke organizacije Podgorice, Kotora i Cetinja.

S obzirom na gledanost ove emisije, očekuje se da će imati značajne promotivne efekte na tržištu Japanu i doprinijeti privlačenju japanskih turista u Crnu Goru.

29jap2NHK je japanska nacionalna javna radio difuzna organizacija koja ima i međunarodnu radio difuznu mrežu  NHK World i rejting od oko million gledalaca na međunarodnom nivou.

Komentari: 0

Novi komentar