Beograd sija: Prolaznici nijesu mogli da vjeruju gdje se nalaze

Iako je do Nove godine ostalo još tri mjeseca, novogodišnja rasvjeta je već postavljena širom Beograda. Brojke pokazuju da je dekoracija najskuplja do sada, a portal Pištaljka upozorava da je tender za firmu koja je zadužena za ukrase i ove godine namješten.
Objavljeno: 02. 10. 2017 - 00:33 Promjenite veličinu teksta: A A A

Kalendarski i temperaturno je jesen. Međutim, u pojedinim prestoničkim ulicama izgleda kao da su Nova godina i Božić na pragu. Praznične sijalice i ukrasi uveliko su zasijali.

"Ja sam prosto zapanjena, jednostavno zapanjena, nepotrebno", kaže jedna građanka.

"Rasveta pripada jednom prazniku, jednom događaju i tako rano - mislim da događaj gubi vrijednost", navodi druga.

"To znači da se gradska vlast ozbiljno sprema za Novu godinu, hoće da pokažu da unaprijed misle na svoje građane", dodaje jedan od građana.

"Prvog decembra, tada normalno je, a sada je možda i zbog izbora koji ne znamo kada će biti", dodaje drugi.

 

rasveta-beograd2

Novogodišnja dekoracija 2015. bila je uključena sredinom decembra, a prošle godine zasijala je u novembru. Šta je uticalo na to da se sa ovogodišnjom rasvetom počne čak tri mjeseca prije praznika, nepoznato je. Iako su gradski čelnici bili na događaju u Jajincima, nisu bili dostupni za komentar. U ranijim izjavama, gradonačelnik Siniša Mali je isticao da bogato ukrašen grad privlači veći broj turista.

"Grad Beograd želi da bude svjetska destinacija za razvoj turizma, dakle nama su konkurenti - Pariz, London, Njujork, Moskva, ako odete sada i izguglate te gradove, rasvjeta je već upaljena", rekao je Siniša Mali, gradonačelnik Beograda, 12. novembra 2016.

A za dekorativnu rasvjetu u Beogradu brigu već deset godina vodi firma "Kip lajt". Međutim, portal Pištaljka upozorava da je tender 2016, ali i ove godine bio namješten. Kažu da su uslovi konkursa bili takvi da je mogao da ih ispuni samo favorizovani kandidat.

Građani Beograda su ulične ukrase i sijalice prošle godine platili 150 miliona dinara, dok će ih ovogodišnje ukrašavanje koštati 20 miliona dinara više.

IZVOR: N1, Blic.rs

 

Komentari: 4

Ljiljana

02. 10. 2017 - 09:04

Nevidjena budalaština...ali kad i dok narod plaća možda dekoracije neće ni gasiti!
Guest_95270

02. 10. 2017 - 09:34

VIDJELA ZABA...
Dado1

02. 10. 2017 - 11:31

Beograd, najveci crnogorski i glavni grad Srba, a ozlojedjeni provincijalci mogu samo da placu
Vasojevic

02. 10. 2017 - 21:07

A Leskovac bre nista
Novi komentar