U izgradnju i adaptaciju sportskih terena uloženo više od 400.000 eura

U izgradnju novih i adaptaciju postojećih sportskih terena i teretana u periodu od 2014. do 2017. godine Agencija za stanovanje Glavni grad Podgorica je uložila preko 400.000 eura.
Objavljeno: 02. 10. 2017 - 10:50 Promjenite veličinu teksta: A A A

Izgrađeno je deset novih poligona, i to u ulicama Pera Ćetkovića, Admirala Zmajevića, Miloša Obilića, Georgi Dmitrova, u Zagoriču, 4. jula, u Gornjog Gorici, kao i tri na teritoriji Opštine u okviru Glavnog grada-Tuzi.

Više desetina poligona u značajnoj mjeri je rekonstruisano. Neki od njih su: na Bulevaru Sv. Petra Cetinjskog, u ulicama Vasa Raičkovića, Đoka Miraševića, na Bulevaru Save Kovačevića, u Vranićima, Tološima, Moskovskoj ulici, na Draču, Ul. Radosava Burića, u Zelenici, Ul. Bracana Bracanovića, na Karabuškom polju, u Milješu, Ul. Mitra Bakića, Primorskoj ulici, Ul. Husinskih Rudara, u Rogamima, na brdu Gorica.

Tokom 2015. godine intervencije većeg i manjeg obima rađene su na 21 poligonu, tokom 2016.godine na 37 poligona, a tokom 2017. do sada na 30 poligona na čitavoj teritoriji Grada. Treba istaći da se, nažalost, zbog neodgovornih pojedinaca koji ne vode računa o mobilijaru, ogradama poligona i sl. na pojedinim poligonima intervencije moraju vršiti više puta.

Podsjećamo da su sprave za trening na otvorenom postavljene na Ljuboviću, u Tološkoj šumi, u Zlatičkoj šumi, u Ul. Bracana Bracanovića, u Tološima, u Vranićima, u ulicama Ivana Crnojevića, Mitra Bakića, Vlada Ćetkovića, Bratstva jedinstva, u Zelenici, Gornjoj Gorici, itd.

Glavni grad je će nastaviti da radi na stvaranju adekvatnih uslova za rekreaciju i trening na otvorenom.

(PG Biro)

Komentari: 0

Novi komentar