Stvaralaštvo Vladislava Bajca i dvije studije Milorada Nikčevića

Prateći program trećega dana 3. Internacionalnog sajma knjiga u Podgorici počeće u 11 časova dvosatnom radionicom Sanje Perić za najmlađe.
Objavljeno: 05. 10. 2017 - 06:15 Promjenite veličinu teksta: A A A

Za podne je zakazana prva promocija i to knjige „Zašto (baš) čitanje“ Vesne Pavićević o kojoj će, osim autorke, govoriti Anđa Backović, Kristina Mihailović i Nađa Durković.

Sat kasnije biće upriličeno predstavljanje knjige „Slike Crne Gore u anglo-američkoj književnosti i filmu“ o kojoj će govoriti Marija Krivokapić, Nil Dajmond i Aleksandra Nikčević-Batrićević.

Posjetioci sajma imaće priliku da se upoznaju s časopisom „Nova Istra“ od 14 časova, a ovaj časopis za književnost, kulturološke i društvene teme predstaviće Boris Domagoj Biletić i Darko Dukovski.

Stvaralaštvo Tomislava Markovića - poezija, proza, eseji, publicistika i satira - u sedam knjiga publici će biti predstavljeno od 15 sati, a sa ovim autorom razgovara Andrej Nikolaidis.

Časopis „Medijska kultura“ biće promovisan od 16 sati. O ovom stručnom časopisu nekomercijalnog tipa, namijenjenom akademskoj zajednici, govoriće Janko Nikolovski, Željko Rutović, Lidija Vujačić i Budimir Damjanović.

Istovremeno, najmlađi posjetioci moći će da prisustvuju još jednoj radionici Sanje Perić.

Gošća 3. Internacionalnog sajma knjiga je i Daša Drndić, koja piše prozu, književnu kritiku, analitičke tekstove i prijevode, te igrane i dokumentarne radiodrame. Svoje stvaralaštvo predstaviće u 17 časova, a o njemu će govoriti i Slađana Bukovac i Kruno Lokotar.

Od 18 časova na programu je predstavljanje edicije britanske izdavačke kuće Istros Books, o kojoj će govoriti Suzan Kertis, Vil Firt, Gabrijela Babnik i Dušan Šarotar.

Dobitnik brojnih nagrada za književnost, čije su knjige prevedene na petnaest svjetskih jezika, Vladislav Bajac, bavio se novinarstvom i književnim prevođenjem s engleskoga jezika. Preveo je i priredio osam knjiga i autor je više pjesničkih zbirki, knjiga priča i romana. Osnivač i direktor izdavače kuće Geopoetika govoriće na sajmu od 19 časova, a uz njega govore Aleksandra Vuković i Vladimir Vojinović.

Treći dan sajma zatvoriće promocije dvije studije Milorada Nikčevića od 20 časova, o kojima će govoriti Adnan Čirgić, Boban Batrićević, Marijana Terić, Nikola Popović, Sofija Kalezić i Ana Bojović.

Komentari: 0

Novi komentar