Ljubomorni šimpanza napao čuvara ZOO

Zaljubljene šimpanze po imenu Romeo i Julija već su postale poznati par ukrajinskog ZOO-a, no nedavno je došlo do nesvakidašnjeg incidenta.
Objavljeno: 05. 10. 2017 - 14:33 Promjenite veličinu teksta: A A A

Naime, Romeo je pobjesnio nakon što je Julija pokušala preko stakla poljubiti čuvara Sergeja. Prvo je počeo udarati nju, a kad ih je čuvar pokušao razdvojiti, napao je i njega grizući ga po prstima i ušima, piše The Sun.

Romeo je čuvaru odgrizao komadić desnog uha i udario ga ispod oka, zbog čega nesretni čuvar ima ogromnu 'šljivu'. Sergej je uspio pobjeći i otići u bolnicu gdje je hitno zbrinut.
Glasnogovornik bolnice Andrej Kozačenko rekao je za lokalne medije:

- Njegovo desno uho i prsti lijeve ruke su izgriženi, a od tih ugriza nedostaju mu neki dijelovi uha i prstiju. Učinili smo sve što je u našoj moći da spasimo što se da spasiti.

Oglasili su se i iz ZOO-a Feldman Ecopark, koji se nalazi u Harkivskoj oblasti na istoku Ukrajine.

- Šimpanze su izuzetno opasne životinje s jakim čeljustima i mogu lako izgristi čovjeka. Naš čuvar nije trebao ući u kavez, no već šest godina čuva čimpanze i nije mislio da može doći do toga, rekla je Valerija Ivašenko, glasnogovornica ZOO-a.
Čuvar Sergej potvrdio je svoju povezanost s Romeom i Julijom i rekao da se ovakvo nešto dosad još nije dogodilo. Uvjeren je da ga je Romeo napao zbog ljubomore, a on je samo htio zaštititi Juliju.

 

Komentari: 0

Novi komentar