Detalji: Ubica iz Las Vegasa mjesecima obilazio hotele

Danima i mjesecima prije no što je izvršio masakr, napadač Stiven Pedok iznajmljivao je hotelske sobe blizu drugih muzičkih festivala u Las Vegasu, kao i u Čikagu.
Objavljeno: 06. 10. 2017 - 08:19 Promjenite veličinu teksta: A A A

To je saopštila američka policija.

Američki mediji prenose da je Pedok rezervisao dvije sobe u Čikagu sa pogledom na festival Lolapaluza, koji u avgustu svake godine okupi stotine hiljade ljudi, prenosi Glas Amerike.

Pedok, međutim, nije odsjeo u sobama, niti se zna da li je bio u Čikagu tog vikenda, izvještava portal TMZ.

Pod Pedokovim imenom, takođe su rezervisane sobe u zgradi u Las Vegasu sa pogledom na festival alternativne muzike, nedjelju dana prije nego što je održan koncert kantri muzike kada je usmrtio 58 ljudi, saopštio je šerif policije Las Vegasa Džozef Lombardo.

Zaposleni u hotelu Mendelej bej, iz kojeg je Pedok pucao na publiku, prije nego što je izvršio samoubistvo, naveli su da je napadac tražio sobu na višem spratu, sa pogledom na muzički festival "Route 91 Harvest".

Istražitelji u SAD i dalje pokušavaju da utvrde motiv za masakr.

Predsjednik Donald Tramp posetio je u srijedu Las Vegas, gdje se sastao sa porodicama žrtava, policijom i pripadnicima hitnih službi.

Tramp je pohvalio radnike hitnih službi i medicinsko osoblje zbog reakcije na masakr u nedjelju. "Danas sam bio svjedok neverovatnog profesionalizma. Zbog toga smo ponosni što smo Amerikanci", rekao je americki lider koji je u četvrtak tvitovao da je "bilo izvanredno posetiti Las Vegas i sastati se sa policijom, ljekarima i žrtavama", uz poruku da ih nikada neće zaboraviti.

U međuvremenu, šerif policije Las Vegasa rekao je da je sada ključno razgovarati sa svima koji su poznavali napadača Stivena Pedoka, da bi se utvrdilo da li je imao saučesnike u napadu.

Takođe je dodao da je Pedok decenijama živio "tajnim životom" i da je godinama dobro sakrivao svoje aktivnosti. Šerif je naveo i da tragovi u hotelskoj sobi, iz koje je napadac pucao, ukazuju na to da je planirao da pobjegne posle napada. Pedok je izvršio samoubistvo prije nego što je policija upala u sobu.

U napadu je ubijeno 58 osoba, dok je broj povrijeđenih smanjen sa više od 500 na 489, zato što su pojedine žrtve dva puta bile na spisku ranjenih.

Komentari: 0

Novi komentar