Šavnik dobija prvi teren malih sportova

Ministarstvo sporta sufinansiraće najvećim dijelom izgradnju prvog Otvorenog terena za male sportove u Šavniku, vrijednog oko stotinu devedeset hiljada eura (190.584,63€), koji bi ukoliko to vremenski uslovi dozvole bio završen najkasnije do proljeća naredne godine - dogovoreno je na sastanku predsjednika šavničke opštine Mijomira Vujačića i ministra sporta Nikole Janovića.
Objavljeno: 10. 10. 2017 - 15:45 Promjenite veličinu teksta: A A A

Janović je danas boravio u radnoj posjeti tom gradu.

  Precizirano je da će Ministarstvo sporta iz svog budžeta opredijeliti  100.000,00€, Direkcija javnih radova 80.000,00€  dok je preostalih 10.584,63 učešće  Opštine Šavnik.

Poručujući da bez kvalitetne sportske infrastrukture nema razvoja sporta u Crnoj Gori, a samim tim  ni vrhunskih sportskih rezultata,  ministar Janović je kazao  da  izgradnjom prvog otvorenog terena malih sportova u Šavniku, Ministarstvo sporta kreće u prvi investicioni ciklus kojim država želi da unaprijedi postojeću i izgradi novu infrastrukturu, koja će biti u funkciji razvoja crnogorskog sporta.

Predsjednik opštine Mijomir Vujačić rekao je da

nije prvi put da ministar Janović pomaže Šavniku.

„Činio je to i kao sportista, a s pozicije Ministarstva sporta pomogao je i da Šavnik dobije prvo igralište i vježbalište za djecu i mlade koje smo svečanootvoriliza Dan opštine”- kazao je Vujačić i dodao da će prvi teren malih sportova biti mjesto gdje će se održavati razne sportske manifestacije, takmičenja i što je najvažnije gradjani će se kvalitetnije baviti rekreativnim sportom.

Površina Otvorenog terena malih sportova sa armirano betonskim  tribinamai ogradom  je 1.465,28m², imaće 800 mjesta i teren za mali fudbal, košarku, odbojku i rukomet.

Predviđeno je da njime upravlja JU „Centar za kulturu, sport i medije“, dok će ga lokalno stanovništvo koristi besplatno.

Ministar Janović završio je radnu posjetu Šavniku obilaskom JU Obrazovnog centra gdje je sa direktorom, nastavnicima i učenicima razgovarao o školskom sportu i uslovima u kojima djeca pohađaju nastavu fizičkog vaspitanja, gdje su kako su ocijenili takodje neophodna ulaganja.

fotografija-3

 

 

 

Komentari: 2

Niksicanin

10. 10. 2017 - 16:37

Svaka cast ministre bar neko neka se sjeti siromasnih opstina na sjeveru!!!!
Milorad

10. 10. 2017 - 20:41

Svaka čast i sve najbolje vam želim!
Novi komentar