Španski premijer: Nema pregovora s katalonskim vlastima

Španski premijer Marijano Rahoj odbacio je danas mogućnost pregovora s katalonskim vlastima o rješenju krize i pozvao na poštovanje španskih zakona, navodeći da "nije moguće posredovanje između demokratskih zakona i neposlušnosti i nezakonitosti".
Objavljeno: 11. 10. 2017 - 18:52 Promjenite veličinu teksta: A A A

Rahoj je to rekao u obraćanju španskom parlamentu, dan pošto su predsjednik Katalonije Karles Pudždemon i drugi zvaničnici tog autonomnog regiona potpisali deklaraciju o nezavisnosti Katalonije od Španije. Pudždemon je juče, po potpisivanju te deklaracije, rekao da će na nekoliko nedjelja suspendovati njenu primjenu kako bi dao šansu pregovorima.

Rahoj je danas kazao da je katalonski referendum bio dio strategije "da se nametne nezavisnost koju malo njih želi i koja nije dobra ni za koga" i opisao katalonsku krizu kao "jedan od najtežih perioda u skorašnjoj istoriji Španije", navodi Asošiejted pres.

Španski premijer je rekao da su vlasti Katalonije prekršile zakon održavanjem referenduma 1. oktobra i podstakle ulične proteste kako bi dale legitimitet tom glasanju.

On je pozvao sve Špance da "okončaju tu podjelu i da to učine mirno, obazrivo, i u cilju obnove koegzistencije".

Rahoj je dodao da niko ne treba da bude ponosan na katalonski referendum i da ni jedna jedina država ne podržava secesiju Katalonije.

Španski premijer Mariano Rahoj zatražio je danas od katalonskog vođe Karlesa Pudždemona da razjasni da li je proglasio nezavisnost te oblasti. Rahoj je rekao da je to potrebno da Pudždemon to učini prije no što španska vlada preduzme druge mjere.

 

IZVOR: Beta

 

Komentari: 3

Objektivni

11. 10. 2017 - 19:57

A ti bi siledzijo da su ti Katalonci - poslusni . Vidite kako su sve sile bahate . Svim srcem za Kataloniju . Zamislite oni su Kataloncima zabranjivali da budu nacija . Oni koji su pokorili i ugnjetavali pola svijeta . Pljackali i osvajali dje su stizali . Oni koji su stvorili inkviziciju . I ni malo ih nije stid . Katalonci , morate malo jace . Neka udare , neka hapse na kraju cete vi pobjediti . Mi Crnogorci to jako dobro znamo . Sta znaci boriti se i izboriti za slobodu i svoju drzavu .
stripovi & trikovi

11. 10. 2017 - 21:48

Da bi se neko od nekog odvojio potreban je SRPSKI NACIONALIZAM , ubrizgati SRPSKI NACIONALIZAM u Španiju I eto ti nezavisnosti Katalonije sa drugim varijantama nema prolaza.
Objektivni

11. 10. 2017 - 22:36

E to je onda nepravedna trka . To je kao doping u biciklizmu . Da se pojavi spski nacionalizam u Španiji tu ne ostaje ni mjesna zajednica a kamo li sta drugo . Sve utece u svoju drzavu . Baskija , Katalonija , Galicija .... I Madrid bi se proglasio suverenom drzavom .
Novi komentar