Suhih predsjednik organizacionog odbora Podgoričkog maratona

Predsjednik Skupštine Glavnog grada dr Đorđe Suhih izabran je za predsjednika Organizacionog odbora Podgoričkog maratona, odlučeno je na Konstitutivnoj sjednici Organizacionog odbora 24. Podgoričkog maratona – 2017.
Objavljeno: 12. 10. 2017 - 13:59 Promjenite veličinu teksta: A A A

Za direktora manifestacije je izabran mr Vojislav Marković, direktor preduzeća „Sportski objekti“ d.o.o.  dok će sekretar i tehnički rukovodic maratona i ove godine biti  generalni sekretar ASCG Milan Madžgalj.

Potpredsjednici Organizacionog odbora su Milorad Vuletić - predsjednik ASCG, Branislav Đuranović – predsjednik Opštine Danilovgrad, Dušan Radonjić – predsjednik Gradske opštine Golubovci i dr Abedin Adžović – predsjednik gradske opštine Tuzi.

Na sjednici su konstituisani svi organi i tijela manifestacije i usvojen je Plan i program organizacije. Ukupan nagradni fond za ostvarene plasmane iznosi 16.705 eura, uz mogućnost isplate nagrade za istrčane rekorde. Pobjednicima maratona za muskarace i žene su predviđene novčane nagrade u iznosu od 2.000 eura za prvo mjesto 1.500 euraza drugo i 1.000 eura za osvojeno treće mjesto, a predviđene su i nagrade do 10 mjesta kod muškaraca i osmog mjesta kod žena.

Podgorički maraton je veoma značajna međunarodna sportska manifestacija će se po kalendaru Svjetske atletske federacije i AIMS-a održati 29. oktobra u Podgorici. Do sada je prijavljeno preko 500 takmičara iz 33 države svijeta.

Podgorički maraton prerastao je u manifestaciju koja je postala brend Glavnog grada i Crne Gore i predstavlja jednu od najvećih atletskih priredbi u regionu. O tome govori i podatak da je Podgorički maraton stavljen na listu  sertifikovanih maratona EAA sa pet zvjezdica i nalazi se u najboljoj kategoriji Evropskih maratona. Posebno je istaknuto da će se i ove godine rezultati postignuti na Podgoričkom maratonu takmičarima omogućiti dostizanje norme za učešće na Evropskom prvenstvu u Berlinu 2018 godine. Kao i prethodnih godina, maratonci će trčati kroz gradske opštine Golubovci i Tuzi, dok će polumaraton startovati iz Danilovgrada. Održaće se trke zadovoljstvana  5 km i 10km, sa ciljem da okupi što više zainteresovanih građana i sportista rekreativaca koji će promovisali zdrave stilove života .

U sklopu manifestacije po planu IAAF-a i ASCG, na Trgu nezavisnosti, biće predstavljena prezentacija projekta „Dječija atletika“ za uzrast od 7 do 12 godina uz učešće osnovnih škola Podgorice, kao i određene sportske aktivnosti koje će realizovati Sekretarijat za kulturui sport Glavnog grada, gdje je prdviđeno da se održi i kulturno-zabavni program  i nagradna igra za gledaoce.

(podgorica.me)

Komentari: 0

Novi komentar