Knežević poslao dokaze da su dolari od prodaje kuće u Beogradu

Predsjednik Atlas grupe Duško Knežević je prije nekoliko dana preko advokata Velibora Markovića, Tužilaštvu dostavio dokaze o legalnom porijeklu 100.000 dolara za koje su iz te institucije tvdili da se radi o prljavom novcu.
Objavljeno: 13. 10. 2017 - 06:57 Promjenite veličinu teksta: A A A

Novac za koji Tužilaštvo smatra da je nelagalno stečen, prema riječima advokata Velibora Markovića, potiče od prodaje kuće u Beogradu vlasnika Atlas grupe i poslovanja njegovih kompanija.

Ipak, zbog sumnje da su oprali sporni novac prije trinaest dana uhapšeni su šef kurirske službe Atlas grupe Vlatko Rašović, i pet vozača Natko Peličić, Predrag Pejović, Dražen Vujisić, Goran Grujović i Vlado Stevanović. Njima je određen pritvor zbog mogućeg uticaja na četiri svjedoka koji treba da budu ispitani.  

Dokazi

Njihov branilac, advokat Velibor Marković potvrdio je da je prije tri dana Specijalnom tužilaštvu dostavio pismene dokaze iz kojih se potvrđuje porijeklo novca ,odnosno da je stečen na legalan način.

Ističe da dokumnatcija koju je proslijedio Tužilaštvu potvrđuje da 100.000 dolara koje su konvertovani u eure potiču od predsjednika Atlas grupe Duška Kneževića koji je, kako kaže, ,,već 30 godina biznismen svjetske reputcije“.

- Gospodin Knežević se bavi međunarodnim biznisom tako da sva sredstva koja stiče i plasira na tržište su isključivo legalnog porijekla. Za sva novčana sredstva on ima dokaz o legalnom porijeklu i ja sam u tom pravcu dostavio Tužilaštvu pisane isprave. Ta konverzija koju je radio gospodin Rašović i svi ostali okrivljeni su rađeni isljučivo po nalogu predsjednika Atlas grupe – kazao je advokat Marković.

Knežević je i prije trinaest dana nakon hapšenja radnika Atlas grupe preko medija obavijestio javnost da je novac njegov i da ima dokaz da se radi o legalnim sredstvima. Ustvrdio je i da su uhapšeni vozači 100.000 dolara konvertovali u eure po njegovom nalogu.

Opširnije u Pobjedi

Komentari: 3

Ukradoše ga

13. 10. 2017 - 10:06

Baš tako "biznismeni svjetskoga glasa" konvertuju novac. Priče za malu đecu.
milica

13. 10. 2017 - 10:52

Jedva čekam da vidim Ugovor o kupovini/prodaji, transfer, uplatu poreza po toj transakciji....izvode iz poslovne banke u kojima stoji razlog podizanja100000,00gotovine???Da vidimo što su vozači na ulici mijenjali te dolare, a ne u banci. JEDVA ČEKAM.
Uključi KLINTONA..

14. 10. 2017 - 12:41

..dako Bolnici u Meljine-svane..školski druže druga Mige-Miga našega...?
Novi komentar