ANĐUŠIĆ: Imamo viziju razvoja Podgorice

Uvjereni smo da će i u narednom periodu Podgoricu voditi oni koji je vole, i koji je nikad nijesu rušili, palili i uništavali, već samo branili i gradili, saopštio je poslanik DPS-a Mihajlo Anđušić.
Objavljeno: 13. 10. 2017 - 11:09 Promjenite veličinu teksta: A A A

On je ocijenio da svako ko je dobronamjeran, bez obzira na političku orjentaciju, ne može a da ne primijeti da je Podgorica u posljednje dvije decenije dozivjela ogromnu transformaciju.

"Zahvalnost za istorijsku transformaciju našeg Glavnog grada, dugujemo, 
 pregnuću svih onih koji su učestvovali u izgradnji podgoričkih bulevara, mostova, stambenih kvartova, onih koji su podsticali kapitalne investicije, inicirali prepoznatljive sadržaje. Sve to učinilo je naš Glavni grad lijepim i prijatnim mjestom za življenje", rekao je Anđušić.

Smatra da i danas u Podgorici postoji prostor da se životni ambijent unaprijedi, te da grad postane ljepši, moderniji, turistički atraktivniji.

"U tom smislu, izuzetno je važno što su u fokusu aktuelne službe Gradonačelnika: građanin Podgorice i njegove svakodnevne potrebe. Prioritet gradskih vlasti je učiniti život u glavnom gradu jednostavnijim, sadržajnijim, bogatijim. Nakon perioda razvoja infrastrukture Podgorice, nasušno nam je potreban plan revitalizacije i stvaranja novih parkova u gradu. Zelene površine moraju postati zaštitni znak Podgorice, nešto po čemu će naš grad biti prepoznatljiv i van crnogorskih granica. Veliki broj funkcionalnih parkova i zelenih površina sa korisnim sadržajima, imperativ su razvojne politike Glavnog grada države koja pretenduje da bude ekološka", rekao je Anđušić.

Podgoričani su, navodi on, imali mudrosti da biraju vlast koja je brinula o svim nacijama i konfesijama, usklađujući svoje važne lokalne odluke sa državnim interesom.

"Nerijetki su pokušaji zlonamjernih glasova populizma da zamagle sjećanja građana Podgorice, koliki doprinos emancipaciji i crnogorskoj profilaciji Glavnog grada je dala i još uvjek daje Demokratska partija socijalista sa svojim partnerima! Takvi jalovi pokušaji svaki put se obesmisle u sudaru sa svakim trotoarom, ulicom, kulturnim dobrom i vjerskim skladom savremene Podgorice. Ogoli tu zlu namjeru sve što ih okružuje u ovom gradu, jer svaki od savremenih projekata Podgorice, stvorili su njeni građani koji dvije decenije unazad daju nedvosmislenu podršku onima koji najbolje artikulišu njihove interese, onima koji su imali viziju razvoja Podgorice i predano radili na njenom ostvarenju.  Mnogo izazova i projekata je pred našim gradom. Uvjereni smo da će i u narednom periodu Podgoricu voditi oni koji je vole, srcem koje prije svega kuca za Crnu Goru. Oni koji je nikad nisu rušili, palili i uništavali već samo branili i gradili. Oni koji svakodnevno bezrezervno daju sebe kako bi ostvarili zacrtanu viziju i ispunili očekivanja stanovnika Podgorice", kazao je on.

Anđušić, koji je i predsjednik Savjeta mladih DPS-a podgoričkog odbora, rekao je da Crnoj Gori treba gavni grad u kojem građanin može da razgovara neposredno sa gradonačelnikom.

"Podgorici treba gradonačelnik koji građanina stavlja na prvo mjesto. Građaninu treba vlast koja voli državu i njen Glavni grad i koja ima viziju kako Podgoricu dalje razvijati u maniru evropskih vrijednosti.
 Stiče se utisak da su u minule tri godine otvorenost i dostupnost, bili najvažniji principi funkcionisanja službe Gradonačelnika. Takav način rada, predstavlja kvalitativni pomak u radu gradskih vlasti. Novitet aktuelne službe Gradonačelnika, kada su u pitanju svakodnevne potrebe građana, kao što je Sistem 48, u ove 3 godine, pružio je Podgoričanima savremen, a ujedno jednostavan i pristupačan servis koji predstavlja pogodnost za život i rad u Podgorici", istakao je on.

Revitalizacije istorijskih spomenika kulture, rekonstrukcija Sat kule i Trga Bećir Bega Osmanagića, svjedoče o, kako je kazao, baštinjenju zajedništva koje je Podgoricu gradilo i sačuvalo od svih zala koje nam u Crnoj Gori ni danas ne fale.

"Podgorica mora sebično čuvati tradiciju multikulturalnosti i zajedništva jer je to neuništiv bedem, koji ujedno obezbjeđuje i temelje za viziju budućnosti Glavnog grada. Trend izgradnje novih ustanova obrazovanja, naročito predškolskih, mora se nastaviti i u narednom periodu, kako bi se i u tom dijelu realizovala zacrtana misija, da svi podgorički mališani, u svakom dijelu Glavnog grada imaju dobre uslove za početak svog obrazovanja. Ravnomjerni razvoj Podgorice, zajedno sa Gradskim opštinama, kao savremenim djelovima Glavnog grada, realizuje se u skladu sa zacrtanim planovima sa početka kreiranja programa rada ove gradske uprave", kazao je on.

Socijalna politika je, navodi Anđušić, osnažena u minule tri godine novim servisima, donacijama i rješenjima životne egzistencije za one kojima je pomoć najpotrebnija.

"Tu politiku smo ugradili u samu srž naše partije pa moramo istrajno nastaviti na tom putu. Već sada, izvjesno je da će se i u narednom periodu Podgorica istim ovim tempom i pristupom profilisati kao slobodan, otvoren, moderan grad u kojem će se stvarati uslovi za dobar poslovni ambijent, strane investicije i nadasve prijatan život i boravak svakog njenog žitelja i gosta", zaključio je Anđušić.

Komentari: 15

sjeverni vjetrovi

13. 10. 2017 - 12:00

Razvijati koliko se I zasluzuje a ne na štetu drugih.Nije Podgorica citava CG a I dobro razmotrite panove razvoja jer se to zna I na lose vratiti.Svecrnogorski ravnomjerno rasporedivati a šarenih laza svima je dosta.
Cetinjanka

13. 10. 2017 - 12:27

Bravo, Podgoricani prepoznaju trud i ulaganje i na svakim izborima vam odaju povjerenje! Sigurno i u nove pobjede!
Mila

13. 10. 2017 - 12:28

Bravo!
Niksa

13. 10. 2017 - 12:35

Podgorica sa pravim ljudima kao i do sada moze samo da ide naprijed !
uskockicardak

13. 10. 2017 - 12:36

Samo oni koji istinski vole Podgoricu mogu biti na njenom celu ! Ostali koji su je unistavali dalje od nje !
Karlito

13. 10. 2017 - 12:37

Ne sumnjamo da je DPS ozbiljno shvatio svoju ulogu
Murcielago

13. 10. 2017 - 12:37

Ovako se vodi ozbiljna politika,ova partija treba svima da sluzi za primjer
Sljokica

13. 10. 2017 - 12:38

Podgorica ima pravo da bira i izabrace ono sto je najbolje za nju, u ovom slucaju DPS
Don

13. 10. 2017 - 12:39

Mi biramo ono sto je bolje za sve nas, a to je definitivno dps
Una

13. 10. 2017 - 12:40

Podgprica je u zadnje dvije decenije imala i ima jako dobre gradonacelnike koji su izdigli Podgrici na nivo koji je sad.
Nikolina

13. 10. 2017 - 12:43

Politika razvoja Podgorice je doprinijela da mi danas imamo grad o kojem druge zemlje Evrope pisu.
Tea

13. 10. 2017 - 12:46

Ovo je dokaz da kad je dobra uprava u glavnom gradu da je zagarantovan i vidljiv napredak.
Ćep

13. 10. 2017 - 12:47

Odlican tekst ! ps Bolja bi bila ona slika sa insta. Podgorica grad zelenih površina .
Milaa

13. 10. 2017 - 12:48

Kad imas jak temelj onda ni vizija grada ne moze da izostane !
Anica

13. 10. 2017 - 12:49

Ogroman je iskorak Podgorica napravila u poslednje vrijeme, sto je itkako vidjljivo i lici na jedan evropski grad !
Novi komentar