Knežević: Neću mirno posmatrati političke bitke preko mojih leđa

Neću mirno posmatrati bilo čije pokušaje da se preko mojih leđa odvijaju bilo kakve političke bitke, izjavio je vlasnik Atlas grupe Duško Knežević. Napominjem da me niko od nadležnih nije zvanično pozivao povodom ovog slučaja i da svakome stojim na raspolaganju čim se oporavim od operacije, obavljene nedavno u Beogradu, dodao je on.
Objavljeno: 13. 10. 2017 - 11:26 Promjenite veličinu teksta: A A A

Predsjednik Atls grupe Duško Knežević reagovao je povodom, kako navodi, teških neistina objavljenih u pojedinim medijima, da je svojim zaposlenima, koji su u pritvoru, rekao da na saslušanju izjave da je novac koji su konvertovali pripadao gradonačelniku Podgorice Slavoljubu  Stijepoviću, te insinuira da ima veze sa finansiranjem DF-a.

 

Reagovanje prenosimo integralno:

 

"U dosadašnjim obraćanjima javnosti povodom privođenja mojih zaposlenih  nijesam htio da ostavim prostor za bilo kakva nagađanja ili misterije. Zato sam od početka bio vrlo jasan - siguran sam da nema govora o pranju novca, moji zaposleni su novac koji pripada meni i za koji u svakom momentu imam dokaze odakle mi je, po mom nalogu, zamjenili su u eure za moje potrebe. Napominjem da me niko od nadležnih nije zvanično pozivao povodom ovog slučaja i da svakome stojim na raspolaganju čim se oporavim od operacije, obavljene nedavno u Beogradu.

Novac je zvanično zamijenjen na šalteru u banci.Spreman sam da dam sve  informacije o ovim transakcijama za koje sam siguran da su urađene po svim propisima.

Isto tako, neću mirno posmatrati bilo čije pokušaje da se preko mojih leđa odvijaju bilo kakve političke bitke.

Ne krijem se  nigdje niti imam razloga. Žao mi je što sam zbog postoperativnog tretmana i liječenja bio spriječen da odmah dođem u Podgoricu i budem uz moje saradnike. Vrlo mi je žao što oni i njihove porodice prolaze kroz nešto što ne zaslužuju i zašto nisu krivi.

Takođe, nikome ništa ne podmećem niti je to moj manir. G. Stijepović je moj dugogodišnji prijatelj, još od gimnazijskih dana, kao što su to i državni čelnici sa kojima godinama sarađujem na promociji Crne Gore i  animiranju stranih investitora.I to je nekome vjerovatno poslužilo kao 

zgodna prilika da poveže g. Stijepovića sa privođenjem mojih zaposlenih, sa namjerom da u sve ovo upetlja politiku.

Onda je neko drugi, pokušavajući da jednu konstrukciju pokrije drugom, odlučio da plasira u javnost besramnu laž kako sam ja u nekakvom savezništvu sa DF-om. Bavljenje politikom me ne zanima.

Jesam veoma glasan i veoma konkretan promoter euro-atlantskih integracija, ali ne bavim se time iz političkih interesa, već zato što to smatram najboljim okvirom za budućnost Crne Gore i biznisa.

Stalo mi je da crnogorska javnost sazna istinu i da ukažem na neistine i podmetanja na moj i račun mojih prijatelja i saradnika. Biće pokrenuti postupci protiv svih koji tendenciozno objavljuju klevete na moj račun.

Crnu Goru sam napustio po zavrsetku gimnazije, kada sam otišao na studije. Od tada živim i poslujem u raznim zemljama u inostranstvu, gdje sam i zasnovao porodicu koja nikada nije živjela u Crnoj Gori.

Pružio sam dokaze o prodaji imovine u inostranstvu, kao i izvode sa računa stranih banaka koji svjedoče o porijeklu novca. Sva sredstva koja stičem i plasiram na tržište su isključivo legalnog porijekla, isto kao što su bile stotine miliona eura i dolara uloženih do sada u projekte i radna mjesta u Crnoj Gori.

I pored svega ovoga, želim još da vjerujem da nisam pogriješio i da je Crna Gora pravna država u kojoj će se svaki investitor osjećati sigurno i biti pošteđen političkih razračunavanja".

 

 

Komentari: 0

Novi komentar