Reagovanje: SDP uskratio Cetinje za 40 miliona eura

Kabineta gradonačelnika Prijestonice Cetinje uputio je reagovanje povodom saopštenja Marka Vukčevića, člana Predsjedništva OO SDP Cetinja. Reagovanje prenosimo integralno.
Objavljeno: 13. 10. 2017 - 11:46 Promjenite veličinu teksta: A A A

„Multimedijalna kampanja „Pogled na Cetinje 2011-2021“, pokrenuta je povodom usvajanja novog Zakona o Prijestonici i konstituisanja novog Senata. Ovom kampanjom, lokalna uprava želi prikazati razvoj našeg grada u proteklom vremenu, kao i planove razvoja narednih godina, a sve zahvaljujući benefitima koje će Prijestonica imati od usvojenog zakonskog rješenja.

Kao što je javnosti dobro poznato – upravo ova lokalna uprava je inicirala i pokrenula aktivnosti za usvajanje Zakona, koji našem gradu treba da vrati istinski status crnogorske Prijestonice – što nam bez sumnje i pripada.

Ako nekoga to pogađa, gradska uprava nije adresa za pritužbe.

Umjesto pisanja nevještih saopštenja, predstavnici lokalnog SDP-a bi trebali da objasnje građanima Cetinja zašto poslanici njihove partije nijesu podržali zakon, ali i zašto su blokirali njegovo usvajanje koje Cetinju donosi gotovo 10 miliona eura godišnje. Time ste Cetinje uskratili za 40 milona eura, jer je ovaj Zakon trebalo da bude usvojen još 2013. godine.

Dok budu tražili izgovore za činjenicu da nijesu dali podršku Zakonu o Prijestonici, toplo preporučujemo predstavnicima lokalnog SDP-a da obiđu bivše Rusko poslanstvo koje je rekonstruisano za potrebe Ministarstva vanjskih poslova, bivše Britansko poslanstvo i staru bolnicu Danilo I, Gradsku tržnicu, prostor nekadašnje Košute, univerzitetski kompleks, Lipsku pećinu, turističke komplekse na Njegušima, Ivanovim koritima i Građanima...

Preporučujemo im da se provozaju magistralnim putevima prema Podgorici i Budvi, kao i novim putem prema Njegušima.

Preporučujemo im da prošetaju Bajovom i Njegoševom ulicom, Dvorskim trgom i ostalim cetinskim ulicama koje smo kompletno rekonstruisali i izgradili novu kanalizacionu mrežu. Takodje, preporučujemo im da obidju radove na sanaciji ponora ili nesanitarnog odlagališta Vrtjeljka, koji decenijama predstavljaju problem našeg grada, a upravo ih ova gradska uprava rješava.

Na kraju, predlažemo vam i da svratite do Dvorskog trga da vidite kako će izgledati novi fudbalski stadion, Studentski trg ili rekonstruisan podvožnjak od Ćipura do Biljarde, jer su to samo neki od projekata koje ćemo, zahvaljujući naporima lokalne uprave, Vlade Crne Gore i poslanicima koji su glasali za naš Zakon, realizovati već sledeće godine. 

I kao što smo već istakli, kampanjom „Pogled na Cetinje 2011-2021“ građanima ćemo dodatno približiti našu viziju, jer je naš pogled na Cetinje razvojni - on je u funkciji otvaranja novih radnih mjesta i u funkciji svih onih projekata koji će omogućiti bolji i kvalitetniji život građana crnogorske prijestonice. Jer, upravo ova lokalna uprava je pripremom i iniciranjem Zakona stvorila uslove za dinamičniji razvoj našeg grada“, navodi se u reagovanju Kabineta gradonačelnika Prijestonice Cetinje.

 

Komentari: 2

"nezavisni intelektualac"

13. 10. 2017 - 11:59

Hvale se sa onim što oni nijesu odradili već država i EU fondovi. Takođe, nije istina da je DPS pokrenuo pitanje Zakona o Prestolnici nego Građanska partija(iznikla iz LSCG) još davne 2004 godine a DPS ga blokirao u Parlamentu. Takođe, Zakon iz 2013 godine je bio jako loš i prevaran predlog pred izbore koji nije Cetinju garantovao godišnja sredstva...bilo je po onoj..., može se ali i ne mora izdojiti se novac!
Niksic

13. 10. 2017 - 12:02

vi marko zivite jos u svijetu medvjeda i leptirova . . .
Novi komentar