Podgoričanin uhapšen zbog nasilničkog ponašanja, pretukao člana LGBT zajednice

Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Podgorica su rasvijetlili krivično djelo nasilničko ponašanje počinjeno na štetu lica starog 25 godina, člana LGBT zajednice - saopšteno je iz Uprave policije.
Objavljeno: 13. 10. 2017 - 12:35 Promjenite veličinu teksta: A A A

''Naime, službenici CB Podgorica su, postupajući na osnovu prijave ovog lica, preduzeli sve mjere i radnje u cilju rasvijetljavanja krivičnog djela i identifikovali i lišili slobode B.M. (20) iz Podgorice. Oštećeno lice je naime policijskim službenicima prijavilo da ga je 30.09.2017. godine oko 21,00 časova napalo nepoznato muško lice, te da je motiv napada bila pretpostavljena seksualna orijentacija i rodni identitet ovog lica'', navodi se u saopštenju.

Kako dodaju, osumnjičeni je, oštećenom licu prvo uputio uvrede a potom ovom licu zadao više udaraca u predjelu tijela, od kojih je oštećeno lice zadobilo lakše tjelesne povrede.

''O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici kojem je B.M, nakon lišenja slobode, priveden uz krivičnu prijavu, zbog osnovane sumnje da je počinio navedeno krivično djelo. Tužilac je za osumnjičenog donio rješenje o zadržavanju u policijskim prostorijama do privoda nadležnom sudiji za istragu. Policija će nastaviti da preduzima aktivnosti na zaštiti svih građana a posebno članova osjetljivih grupa među kojima je i LGBT zajednica'', zaključuje se u saopštenju.

Komentari: 0

Novi komentar