Završne pripreme u Igalu

Završne pripreme kadetske, juniorske i mlađe seniorske karate reprezentacije Crne Gore biće održane od 15. do 19. oktobra u Igalu, saopšteno je iz Karate saveza.
Objavljeno: 13. 10. 2017 - 12:49 Promjenite veličinu teksta: A A A

Navodi se da će se najtalentovaniji crnogorski karatisti pripremati za Svjetsko prvenstvo, koje će od 25. do 29. oktobra biti održano na Tenerifama.

Selektori Slavenko Bajić u borbama i Slavka Maksimović u katama za pripreme u Igalu odredili su 12 takmičara.

Od takmičara u borbama pripremaće se Mario Hodžić, Nenad Dulović, Vuk Popović, Luka Ivanović, Nikola Malović, Bojan Bošković, Vasilisa Bujić i Milena Jovanović.

U katama za nastup na Tenerifama pripremaće se Vladimir Mijač, Ivana Bujković, Arijan Kočan i Kenan Nikočević.

Direktor reprezentacije, Dragoljub Fatić kazao je da će završne pripreme biti glazura crnogorskim reprezentativcima za predstojeće Svjetsko prvenstvo.

"Kroz pripremni period naši reprezentativci imali su odlične nastupe na turnirima Premijer liga, prije svega to se odnosi na Marija Hodžića osvajača dvije bronzane medalje. Naravno tu su i odlični Nenad Dulović, Vuk Popović, Nikola Malović kao i Luka Ivanović. Oni čine odličnu reprezentaciju u mlađim senzorima. Od mlađih takmičara možemo očekivati dobar nastup od Boškovića, Bujić i Jovanović", kazao je Fatić agenciji Mina.

Prema njegovim riječima, u katama se najviše očekuje od Mijača.

"Mijač je osvajač bronzane medalje sa prethodnog šampionata i od njega se s pravom očekuje da uđe u borbu za medalju. Svi oni čine jednu od najkvalitetnijih reprezentacija sa kojom smo nastupali na velikim takmičenjima. Za medalju biće potrebna i sportska sreća, prije svega u žrijebu, ali siguran sam da će naši reprezentativci opravdati očekivanja svih nas", kazao je Fatić.

Mina

Komentari: 0

Novi komentar