USPJEH: Broj neriješenih predmeta UZN svega četiri odsto

Najveći uspjeh i pokazatelj apsolutnog kredibiliteta Uprave za nekretnine (UZN) je krajnji bilans neriješenih predmeta u upravnom postupku. Na kraju prošle godine broj neriješenih predmeta u procentima iznosio je samo četiri odsto, saošteno je Portalu Analitika iz ove institucije.
Objavljeno: 13. 10. 2017 - 13:11 Promjenite veličinu teksta: A A A

“Brzina rješavanja upisa rezultat je, nesporno, predanog i ažurnog poslovanja Uprave. To nije bilo ni malo lako, uz ozbiljan deficit kadrovskih kapaciteta, uslovljen veoma ograničenim budžetom i nedostatku adekvatnih finansijskih sredstava. Ipak, uspjeli smo da prevaziđemo mnoge barijere u poslovanju, sa odličnom dinamikom i ozbiljnim opredjeljenjem da Crnu Goru, pozicioniramo visoko na geodetsko - katastarskoj mapi Evrope, kažu u Upravi.

Iz ove institucije podsjećaju da su predano radili na implementaciji najznačajnijeg i najsloženijeg projekta u istoriji Crne Gore, autoputa Bar - Boljari  koji je utemeljen na eksproprijaciji i podacima iz nadleznosti Uprave za nekretnine.

Uprava je institucionalno ojacala aktivnim učešćem u realizaciji kapitalnih projekata kao što su Jadransko - jonski put,  dalekovod Tivat - Čevo - Pljevlja, kao i podzemni kabl Italija - Crna Gora. Takodje, podsjetimo se da je pravnim institutom koji dozvoljava prinudni prelaz nepokretnosti iz privatne u državnu svojinu zbog opšteg dobra, a uz nadoknadu, odnosno eksproprijacijom, obuhvaćen  kompleksan sistem koji u svom procesu integriše procjenu svih nepokretnosti a koje su predmet eksproprijacije, kao i kompletne geodetske podloge za projektovanje, takođe u nadležnosti Uprave.

 Izradom geodetske podloge u razmjeri od 1:1000, kako dodaju, doprinijeli su da se projektovanje značajne dionice, auto-puta od Mateševa do Andrijevice nastavi planiranom dinamikom.

“Biti dio kapitalnih projekata Crne Gore velika je odgovornost, ali i potvrda očuvanog integriteta institucije. Saglasno profesionalnim potrebama,  implementacijom načela međunarodnih standarda, Uprava za nekretnine Crne Gore je doprinijela svojevrsnoj internacionalizaciji u poslovanju, kroz kredibilni model rukovođenja, inoviranu strukturu i normativnu zaokruženost institucije. Ostvaren je krupan kvalitativni napredak na geostrateškom putu ka evroatlanskim integracijama, a potvrda  kredibiliteta je apsolutna podrška referentnih domaćih i stranih institucija”, zaključuju iz Uprave.

 

 

 

Komentari: 0

Novi komentar