Krivična prijava zbog ilegalnog posjedovanja osam komada oružja

Službenici Uprave policije MUP-a – Odjeljenja bezbjednosti Tivat su juče, 12.10.2017. godine, podnijeli kriviču prijavu protiv K.B. iz Tivta, zbog postojanja osnovane sumnja da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.
Objavljeno: 13. 10. 2017 - 14:03 Promjenite veličinu teksta: A A A

Policija je podnijela krivičnu prijavu protiv K.B. iz Tivta, zbog ilegalnog posjedovanja osam komada oružja i 623 komada municije.

U okviru akcije „Boka“, koju policijski službenici sprovode u borbi protiv organizovanih kriminalnih grupa, pretresen je stan koji koristi bezbjednosno interesantno lice M.B. i pronađeno i oduzeto osam komada vatrenog oružja i veći broj municije.

„Pronađeno je i oduzeto: pištolj marke „Magnum 357“, pištolj marke CZ kalibar 7,65mm, poluauomatski pištolj marke „CZ M57“ kalibar 7,62, malokalibarska puška marke „Beno M2“ kalibra 22mm, malokalibarska puška „TOZ – 12 - 01.“ kalibra 22, lovačka puška „Zastava Bokerica“ kalibra 12mm, malokalibarska puška „TOZ – 18 - 01“ kalibra 5,6mm i karabin „Remington“ kao i 623 komada municije različitog kalibra“, saopšteno je iz policije.

Otac M.B, K.B. je, kako se navodi, policijskim službenicima saopštio da je pronađeno oružje njegovo.

„Za oružje koje je pronađeno ne postoje validni oružni listovi“, saopšteno je iz Uprave policije.

Kako se dodaje, pronađeno i oduzeto oružje biće upućeno u Forenzički centar radi vještačenja.

„Policijski službenici su podnijeli krivičnu prijavu državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru protiv K.B. zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Vrše se provjere i u odnosu na oružje koje je registrovano na ime K.B. a koje nije pronađeno prilikom pretresa“, kaže se u saopštenju.

Policija je, kako podsjećaju, u tri akcije koje su sprovedene u prethodnih nedjelju dana, pretresla 61 lokaciju na jugu i sjeveru koju koriste članovi organizovanih kriminalnih grupa i njima bliska lica.

„Priveden je veliki broj lica. Oduzeti su oružje i municija, skupocjeni automobili, sredstva komunikacije, ugovori i druga dokumenta, novac i druge stvari. Više lica je lišeno slobode. Sve što je oduzeto biće vještačeno u Forenzičkom centru radi utvrđivanja porijekla odnosno eventualne povezanosti sa počinjenim krivičnim djelima“, rekli su iz policije.

Kako navode, policijske aktivnosti u borbi protiv organizovanih kriminalnih grupa biće nastavljene.

Komentari: 0

Novi komentar