Demokrate: Nedopustivo je da nemamo skoro nikakvu povezanost u javnom saobraćaju

Neshvatljivo je da u 21. vijeku postoje mjesta koja se nalaze na geografskoj karti Evrope, a koja nemaju skoro nikakvu povezanost u javnom saobraćaju kako sa ostatkom države, tako i u okviru svoje teritorije. Mada, s obzirom na činjenicu kakvu je kataklizmičnu sliku ostavio za sobom DPS za ovih 30 godina, pojedini dijelovi Crne Gore više podsjećaju na neku podsaharsku naseobinu, nego na normalno uređene evropske regije. To je nedopustivo za državu koja pretenduje da bude dio Evropske Unije - ocjenjuju iz Demokratske Crne Gore.
Objavljeno: 13. 10. 2017 - 14:39 Promjenite veličinu teksta: A A A

''Takođe, nevjerovatno je da u zemlji kandidatu za članstvo u EU postoje područija poput Petnjice, bogati nevjerovatnim prirodnim resursima i radnim i poštenim ljudima, a siromašni u svakom drugom smislu. Do čuvenog  bihorskog  kraja, stvorenog za poljoprivredu i zemljoradnju, gotovo je nemoguće doći javnim prevozom, već isključivo sopstvenim automobilom ili pješke. Javni saobraćaj ne povezuje ni naselja unutar opštine Petnjica. Iz Petnjice prema najudaljenijim mjestima opštine, kao što su: Poroče, Kalica, Trpezi, Vrbica, Orahovo, Bare,  Lješnica, Azane, Vrševo, Godočelje, Paljuh, Ponor,  itd. ne postoji javni prevoz, što je nedopustivo'', navodi se u saopštenju Albina Ćemana nosioca liste Demokrata u Petnjici.

On tvrdi da su putevi u Petnjici takođe u veoma lošem stanju, a situaciju dodatno komplikuje činjenica da prema najbližem većem gradu u okolini, Beranama, ne postoji redovan linijski prevoz. 

''Učenici koji pohađaju srednje škole u Beranama iz tog razloga moraju iznajmljivati privatni smještaj, otežavajući ionako veoma sumornu finansijsku sliku Petnjičana. Dodatni problem u Opštini stvara činjenica da su većina stanovnika u poodmaklim godinama života, a zbog nedostatka prevoza, pogotovo u zimskim danima ne mogu doći do ljekara i završiti druge svakodnevne potrebe. Posebno je poražavajuća činjenica da je javni saobraćaj u Petnjici prije pola vijeka mnogo bolje i organizovanije funkcionisao. Očigledno da Petnjičani nisu učili od „pobjednika tranzicije“, koji su karijere započeli švercujući cigarete na magarcima i konjima preko granice, a danas lagano jezde ulicama Podgorice u svojim skupocjenim automobilima'', zaključuje se u saopštenju.

 

Komentari: 1

Mali Pipun

13. 10. 2017 - 16:38

Ko te ćera da svašta blebećeš. No pušti to otkud mali Zećo da se druži sa kkrimosima.Pošteni Bečić
Novi komentar