Riješeni kadrovski problemi u Opštoj bolnici Bijelo Polje

U posljednja četiri mjeseca menadžment JZU Opšta bolnica Bijelo Polje uz podršku Ministarstva zdravlja Crne Gore I Fonda za zdravstveno osiguranje preduzeo je niz aktivnosti u cilju rješavanja kadrovskih problema na pojedinim odjeljenjima i odsjecima pružanja zdravstvene usluge i zaštite - saopšteno je iz te ustanove.
Objavljeno: 13. 10. 2017 - 15:43 Promjenite veličinu teksta: A A A

''Tako je u endokrinološkoj ambulanti koja je u sklopu internog odjeljenja angažovana dr Elzana Čikić, subspecijalista endokrinologije. Veoma pozitivnu vijest predstavljaju činjenice da su dva ljekara – specijalista ORL i specijalista ginekologije koji su prethodno napustili ustanovu izrazili želju za povratak u radni odnos'', navodi se u saopštenju.

Kako dodaju, kadrovski problem na odjeljenju ginekologije je riješen angažovanjem dr Milutina Vukovića, specijaliste ginekologa iz JZU Dom zdravlja Bijelo Polje. 

''Prijemom u radni odnos pomenutog doktora, kao i angažovanjem još dva ginekologa po ugovoru o dopunskom radu, postignut je neophodni nivo pružanja zdravstvene zaštite. Takođe smo u pregovorima o trajnom angažovanju još jednog ginekologa, čime bi u potpunosti riješili kadrovske probleme na pomenutom odjeljenju'', ističe se u saopštenju.

Kako se dalje navodi, ugovorom o radu na određeno vrijeme angažovani su dr Raduša Pejović specijalista pedijatrije, kao i dr Avdo Ćeranić, specijalista opšte hirurgije kroz ugovor o pruženoj stručnoj pomoći.

''U OB BP trenutno radi 45 ljekara specijalista i 10 subspecijalista. Na specijalizaciji su 22 ljekara, a njihovim povratkom upotpunićemo kadrovske kapacitete, optimalne  za ustanovu sekundarnog nivoa.
Kroz najavljene projekte Ministarstva zdravlja u pogledu opreme, kao i izvjesne realizacije donacija, JZU Opšta bolnica preduzima sigurne i odgovorne korake ka modernizaciji ustanove i podizanju kvalita pružanja zdravstvene usluge i zaštite'', zaključuje se u saopštenju.

Komentari: 0

Novi komentar