Povratak Imperatora – Adrijano pobijedio depresiju

Nekada jedan od najboljih napadača svijeta, Adrijano, vraća se fudbalu poslije nekoliko sumornih godina.
Objavljeno: 13. 10. 2017 - 15:40 Promjenite veličinu teksta: A A A

Ekscentrični Brazilac koga je na terenu odlikovala moćna ljevica, a van terena druženje sa kriminalcima, saopštio je da se izliječio od depresije i da se vraća fudbalu.

Adrijano ima 35 godina, tokom karijere je igrao za Flamengo, Inter, Fiorentinu, Parmu, Sao Paulo, Romu, Korintijans, Atletiko Paranaense i Majami, a penzionisao se 2016.

"Spremam se za novi projekat. Vraćam se treninzima u januaru, bez kluba. Od kada sam prestao da igram, uspio sam da održim formu. Želim ovo i biću uporan. Želim to da uradim zbog sebe, da vidim da li mogu da igram, ili ne. Nijesam zaokružio karijeru. Nešto se dogodilo što me odguralo od fudbala. Mogu reći da mi je karijera stala na polovini puta", poručio je Adrijano. 

Tokom karijere je za navedene klubove postigao 177 golova na 405 nastupa, a za reprezentaciju Brazila 27 na 48 utakmica. Osvojio je četiri titule sa Interom i dvije u Brazilu. 

Sa "Selesaom" je bio prvak Južne Amerike i osvajač Kupa konfederacija. Poredili su ga sa legendarnim zemljakom Ronaldom, ali nikad nije ispunio svoj potencijal. 

Fudbal nedostaje Adrijanu, Adrijano nedostaje fudbalu.

B92

 

Komentari: 0

Novi komentar