Đukanović - Orav: Ohrabrujuće poruke stižu sa najviših adresa EU

Predsjednik Demokratske partije socijalista Crne Gore Milo Đukanović primio je danas šefa Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori ambasadora Aivo Orava.
Objavljeno: 13. 10. 2017 - 16:28 Promjenite veličinu teksta: A A A

U dužem, otvorenom i konstruktivnom razgovoru Đukanović i Orav su razmijenili mišljenja o jednom broju pitanja od značaja za dalji napredak Crne Gore u pregovaračkom procesu sa EU, uz zajedničku ocjenu da su ohrabrujuće poruke koje dolaze sa najviših adresa iz Evropske unije i zemalja članica o izvjesnoj evropskoj perspektivi Zapadnog Balkana. 

U tom kontekstu, posebno je bilo riječi o aktuelnim procesima u Crnoj Gori i neophodnosti otvaranja dijaloga između ključnih političkih aktera, prije svega o preporukama OEBS/ODIHR, ali i o drugim pitanjima od značaja za našu državu i sve njene građane. Predsjednik Đukanović je izrazio punu spremnost Demokratske partije socijalista da u skladu sa svojom pozicijom pruži doprinos u tom pravcu. 

Komentari: 3

Ništa nova

13. 10. 2017 - 17:57

Kao i svaki put. Đukanović i Marković kažu nema ništa do 2020, nećemo da razgovaramo osim u parlamentu, itd. itd. Onda dođe visoki predstavnik EU i šapne im po koju, a USA kaže stop sa napadom na TVCG i stvari legnu. Nakon toga "Predsjednik Đukanović je izrazio punu spremnost Demokratske partije socijalista da u skladu sa svojom pozicijom pruži doprinos u tom pravcu." Definitivno, bojkot parlamenta je najači potez opozicije od uvođenja višestranačja. Nikada vlast nije drmnuta nego sada. Doduše, oni se šepure i glume snagu preko izvjesnih Nikolića, Simovića, Škrelja i ostalih dobrovoljaca, dok mudriji, a jači u stranci, pametno ćute.
lolo

13. 10. 2017 - 19:08

Iskrivljeno vidis stvari. Prvo, pricali su sa partnerima koji mogu dat sugestije ali odlucuju ovi sto su na vlast. Drugo za RTCG nije sve sto tavbloid Vijesti napisu istina niti ga treba tako uzimat niti je tvit ambasade bio ista vise od standardne i ni malo cudne opste podrske slobodi medija. RTCG je posla suvise na drugu stranu pa je sad ono srto je bila pocetkom 90 ija za tadasnji DPS, to ne moze bit dobro. No tebe i takvima ka sto si ti ne interesuje opste dobro i napredak ti si tu da navijas.
@Lolo

13. 10. 2017 - 19:45

Lolo bekrijo, eto ti vidiš stvari pravo i nenavijački. Pa da nijesi navijač i dobrovoljac, kao pobrojani ti bi morao da vidiš i "dalje od nosa". Ovako, izgleda ne vidiš ni "do nosa". Ne valja ti TV Vijesti, ne valja ti TV CG, ali nećeš da kažeš da ti valja samo uvezena TV Pink. Kako izgleda gledaš samo TV ružičastu,pa nijesi obaviješten da je Vlada Crne Gore brže bolje odgovorila na tvit ambasade SAD, kako ona podržava slobodu medija, demokratiju... sve što podržavaju SAD. Ja ne znam što su odgovarale, ako ih to nije doticalo i ako je to nije bilo "niista vise od standardne i ni malo cudne opste podrske slobodi medija", kako ti bekrijo kažeš. Lolo, bolje ti je da "lolaš", nego što lupaš, na osnovu "slijepe" privrženosti vlasti.
Novi komentar