Izabrani novi rukovodioci u odborima Univerziteta

Na danas održanoj sjednici Senata Univerziteta Crne Gore, u punom sastavu, usvojene su odluke o imenovanju članova Naučnog odbora, Odbora za doktorske studije i rukovodioca Centra za studije i kontrolu kvaliteta.
Objavljeno: 16. 10. 2017 - 16:36 Promjenite veličinu teksta: A A A

Novoimenovani predsjednik Naučnog odbora je prof. dr Irena Orović sa Elektrotehničkog fakulteta, a članovi ovog tijela su prof. dr Igor Vušanović, oblast prirodno-tehničkih nauka, prof. dr Aneta Spaić, oblast društvenih nauka, prof. dr Filip Vukmirović, oblast medicinskih nauka i prof. mr Nenad Šoškić, oblast umjetnosti.

Rukovodilac Centra za doktorske studije je prof. dr Predrag Miranović, a članovi Odbora za doktorske studije su prof. dr David Kalaj, prof. dr Nedeljko Latinović, prof. dr Radovan Stojanović, prof. dr Saša Popović, prof. dr Nataša Kostić, doc. dr Milena Jovićević, prof. dr Duško Bjelica, prof. dr Tatjana Novović, prof. dr Biljana Šćepanović i prof. dr Ljiljana Musić.Za rukovodioca Centra za studije i kontrolu kvaliteta imenovana je doc. dr Sanja Peković.

Većinom glasova usvojena je i izmjena u organizaciji nastave Visoko medicinske škole na prijedlog vijeća Medicinskog fakulteta Univerziteta Crne Gore, sa 30  glasova za, tri uzdržana i tri glasa protiv.

Usvojena je Odluka o pokretanju postupka za opoziv prof. dr  Vladimira Pešića u Upravnom odboru, po inicijativi Instituta za biologiju mora i formirana Komisija za ispitivanje uslova za opoziv.   

Komentari: 8

Sve zavrseno

16. 10. 2017 - 17:07

za 3,dana, haha ..." E moj druze juce bilo juce danas je danas..." Cuvena recenica strazara u kultnom filmu, OTAC NA SLUZBENOM PUTU.
Mitar

16. 10. 2017 - 18:08

Kad profesori pristaju da budu krpe.Uzas,vise dostojanstva imaju srednjoskolski profesori nego univerzitetski.Zato vecina ozbiljnih djaka ne studira u Podgorici.
MARA

16. 10. 2017 - 21:18

ZAJEDNICA,PA JOŠ AKADEMSKA.NE ČUDI ŠTO NAM JE OVAKVA OVA, KOJA NIJE AKADEMSKA.A TEK BUDUĆA....NAJVAŽNIJA KNJIGA KOJU ONI IMAJU,JE PARTIJSKA.BEZ OBIRA ČIJA JE,VAŽNO JE DA JE PRI RUCI.I TU SE SVE ZAVRŠAVA.NEMA POTREBE RAZMIŠLJATI,A POSEBNO NE SVOJOM GLAVOM.I TAKO" SVAKOGA DANA, U SVAKOM POGLEDU" MI TONEMO.
Novi rukovodioci!

16. 10. 2017 - 21:30

Ako. Da utuve u glave profesori i studenti da mora bit kako Vlast kaže. Oće autonomiju Univerziteta. E pa dobili su je...Trajala im je taman dvije nedjelje, za zadnje 20 godina. Pa dobro i nije to tako mali procenat, hahaaaaa Shvatili su valjda da je epicentar znanja i mudrosti u Vrhu DPS-a, a ne vrhu Unuverziteta. Bar je tako kod nas, bilo, a, po svemu sudeći će i biti.Tačka.
Dam

16. 10. 2017 - 22:23

Ovo su ljudska zastidja, najveća u ovoj kriminalnoj i.partijskoj drzavici
Rock

16. 10. 2017 - 22:55

ETO PROMJENE NA UCG, A NIKOME NE ODGOVARA. DEMOKRATIJA I PROMJENE, TO TRAZI OPOZICIJA, A SADA NE ODGOVARA NI TO. STA ODGOVARA? SAMO AKO SAM JA NA VRHU, TO JE DEMOKRATIJA PESICA I STANISICA.
NLO

16. 10. 2017 - 22:56

Samo da ovaj Pesic pocine vise, mnogo se umorio braneci autonomiju (svoje nekolike fotelje), pa ga posaljite sada i na godisnji ili neki studijski boravak, da se dobro domori.
Toman

17. 10. 2017 - 13:32

vusanovic za PRIRODNO-MATEMATICKE oblasti haha, a matematiku zna otprilike kao njegov idol Duki Beljiii.
Novi komentar