Totalna ilegala - novi koncept džihadista

Sastajalište desetak najuticajnijih članova neformalne, navodno humanitarne organizacije, kojom je rukovodio izvjesni Isat Kamberi, rodom sa Kosova, ne nalazi se više u stambeno-poslovnom zdanju „Mohamed Ali“ u središtu Novog Pazara.
Objavljeno: 17. 10. 2017 - 07:01 Promjenite veličinu teksta: A A A

Nove okolnosti

„Dislokacija“ je prema svjedočenju Fahredina Ć., humanitarca iz Tutina, obavljena prije nešto manje od mjesec dana i dio je cjelovite, detaljno planirane reorganizacije logističkih islamističkih ćelija, bez kojih bi se cijeli „sistem“ aktivizma na osnovama vjerskog radikalizma jednostavno raspao.

Sve ćelije na Kosovu i u Sandžaku, čiji su članovi sljedbenici Huseina Bilala Bosnića, Abida Podbićanina i Zećije Ćazimija, u obavezi su, prema tvrdnjama našeg sagovornika, da se u što kraćem periodu prilagode novim okolnostima, kako bi se izbjegle ili makar ublažile posljedice sve temeljitijeg nadzora policije i raznih bezbjednosnih službi.

On posebno naglašava značaj jedinstvenog, konspirativnog djelovanja, jer se koncept takozvanog nevladinog sektora pokazao lošim.

Taj koncept je, kaže Fahredin, od samog početka bio na klimavim nogama. Pogotovu je to bilo očigledno poslije „provaljivanja“ prave suštine novopazarskog Furkana, čijim se osnivačima - Podbićaninu i Feratu Kasumoviću - sudi za terorističke namjere, a njihovi ondašnji saradnici stalno su na meti organa bezbjednosti.

Opširnije u Pobjedi

Komentari: 1

Clima

17. 10. 2017 - 10:22

Original komunisticki tekst. Zele zatvoriti sve vherske skole i zabraniti muslimanima da praktikuju svoju vjeru. Slijedili poslije ovoga nasilno pokrstavanje muslimana.
Novi komentar