Drašković: Nijesam u konfliktu interesa

Član Savjeta Radio Televizije Crne Gore Mimo Drašković dao je izjavu u Agenciji za sprečavanje korupcije i istakao da nije u konfliktu interesa i da je njegova jedina greška što nije ranije prijavio imovinu, ali da je to učinio u subotu.
Objavljeno: 17. 10. 2017 - 07:13 Promjenite veličinu teksta: A A A

Ovo piše u zapisniku u koji je Pobjeda imala uvid. Protiv Draškovića je početkom ovog mjeseca podnijeta anonimna prijava Administrativnom odboru Skupštine u kojoj se navodi da je u konfliktu interesa, jer je kao član Savjeta Javnog servisa obavljao funkciju urednika časopisa „Medijski dijalozi“, ali i da nije prijavio imovinski karton.

Imovina

Drašković je potvrdio da jeste urednik časopisa „Medijski dijalozi“, ali da je to neprofitni časopis, međunarodnog karaktera, čiji je osnivač i izdavač štamparija Ivpe sa Cetinja, u kojoj on nema nikakvu funkciju.

- Istakao bih i da nemamo portal, već sajt časopisa na kome se nalaze svi brojevi koji se mogu besplatno preuzeti - piše u tom dokumentu.

Drašković je priznao da nije prijavio imovinu, ali je rekao da to nije učinio jer nije znao da je neophodno. On je, kako se navodi u zapisniku, već u subotu podnio izvještaj o imovini u skladu sa zakonskim propisima.

 - Ovo činim kako bi se otklonila bilo kakva sumnja u moje eventualno postojanje sukoba interesa - navedeno je u dokumentu.

Opširnije u Pobjedi

Komentari: 0

Novi komentar