Bokan: CEFTA se ne poštuje zbog sitnih interesa

Kompanija Voli je lider na crnogorskom tržištu i povezana je sa najvećim kompanijama u regiji. Imamo uspješnu saradnju sa svim značajnim privrednim društvima u regiji. Svaka liderska pozicija na nekom tržištu zahtijeva i obavezu više tako da smo danas na panelu otorili neke teme vezane za problem u dijelu komunikacije i transporta roba, tj. kapitala i ljudi. Poslali smo jasnu poruku, drago mi je da su na tom panelu bili političari, ministri saobraćaja u Vladi Slovenije i Crne Gore i da će ići jedna inicijativa gdje trebaju da sjednu 6-7 ili 8 ministara saobraćaja i finansija cijele regije. Vjerovatno će to biti potpomognuto sjutrašnjim sastankom premijera i da će se sastati oko lakše komunikacije protoka roba - poručio je predsjednik kompanije Voli Dragan Bokan povodom ucečća na Samitu 100 Biznis lidera u Skoplju.
Objavljeno: 17. 10. 2017 - 10:55 Promjenite veličinu teksta: A A A

Bokan smatra da se sporazum CEFTA ipak ne poštuje do kraja. 

''Bio sam malo oštar kada sam rekao da se zloupotrebljava, ali se sigurno ne poštuje do kraja. Neke falinke u tom ugovoru je nešto što zloupotrebljavaju svi u dijelu sitnih interesa. Moj stav i kompanije i svih kompanija koje imaju perspektivu je da tržište bude otvoreno. Saobraćajnica između partnera mora biti dvosmjerna i da oba smjera budu istih dimenzija. To je onsovno i nešto što skida sve barijere u poslovanju. Moramo poštovati sve brendove i proizvođače koji posluju po 20, 30, 50 godina a sa kojima u prometu nije bilo problema kada su u pitanju analize, a znate da svaka analiza košta i sve troškove i barijere se obračunavaju jer svako hoće da zaradi a ko plaća? Plaćaju potrošači to jeste mi grašani. Na taj način nije samo da plaćaju građani nego ima i druga stvar - dolazi manje novca u budžetima, ne samo moje države nego i regije'', istakao je Bokan.

Bokan navodi da bi trebalo pustiti tržišnu utakmicu.

''Smatram da treba pustiti tržišnu utakmicu, treba otvoriti tržišta i treba jasno staviti do znanja - kompanije koje imaju perspektivu one će se izboriti. Mi privrednici treba da se umrežavamo što više da budemo ne samo u dijelu nastupa na tržištu nego u okviru dogovora koje ćemo delegirati ljudima koji vode ekonomsku politiku u regiji. Kroz neke dogovore zajednička umrežavanja u dijelu pritiska na regulativu je nešto što donosi brže otklanjanje barijere'', zaključio je Bokan.

 </p>

Komentari: 0

Novi komentar