Uhapšena tri Kavačana, oduzeto blindirano vozilo sa bunkerom, novac, ugovori...

Službenici Uprave policije MUP-a – Sektora kriminalističke policije su, zajedno sa službenicima Centra bezbjednosti Herceg Novi i uz podršku Specijalne antiterorističke jedinice i Posebne jedinice policije, u okviru akcije „Boka“ koja je usmjerena na organizovane kriminalne grupe (OKG) i bezbjednosno – interesantna lica, danas izveli kodnu akciju „Mimoza“ u kojoj su lišili slobode Š.R. (34), I.A. (31). i G.P. (39) iz Herceg Novog, članove OKG Kavač, zbog sumnje da su počinili krivično djelo zelenaštvo - saopšteno je iz Uprave policije.
Objavljeno: 17. 10. 2017 - 14:51 Promjenite veličinu teksta: A A A

''Naime, lica lišena slobode su, kako se sumnja, u dužem vremenskom periodu vršila navedeno krivično djelo prema za sada identifikovanom 21 oštećenom licu, uglavnom sa teritorije Opštine Herceg Novi. Oni su, sumnja se, na taj način odnosno davanjem novca na tzv. zelenašku kamatu pribavili protivpravnu imovinsku korist u iznosu od oko pola miliona eura (500.000 eura).

Kako iz Uprave policije dodaju, pretresima stanova i drugih objekata koje koriste osumnjičena lica, a koji su danas izvršeni na tri lokacije, oduzeti su: Veći broj ugovora o prometu nepokretnosti za koje se sumnja da su bili pokriće za zelenaške poslove; druga dokumentacija; gotov novac u iznosu od oko 4.000 eura za koji se sumnja da je stečen vršenjem krivičnog djela; platne kartice crnogorskih poslovnih banaka vezanih za račune na kojima se nalaze iznosi od više desetina hiljada eura za koje se takođe sumnja da su stečeni vršenjem krivičnog djela; mobilni telefoni; i putničko motorno vozilo sa specijalnom zaštitom – tzv. blindirano vozilo u kojem se nalazio specijalni bunker sa šifrom pogodan za skrivanje predmeta.

''Osumnjičeni će uz krivičnu prijavu biti privedeni nadležnom tužiocu zbog osnovane sumnje da su počinili KD zelenaštvo, dok će se policijsko – tužilačke aktivnosti nastaviti, kako u ovom predmetu, tako i u drugim predmetima u okviru akcije policije u borbi protiv pripadnika organizovanih kriminalnih grupa. Službenici Uprave policije, u aktivnostima koje sprovode u borbi protiv organizovanog kriminala a koje koordinira Sektor kriminaloističke policije su, u četiri akcije koje su sprovedene u prethodnih 13 dana, uključujući i današnju akciju, izvršili pretrese na 64 lokacije na jugu i sjeveru koje koriste članovi OKG i njima bliska lica. Priveden je veliki broj lica. Oduzeti su oružje i municija, skupocjeni automobili, sredstva komunikacije, ugovori i druga dokumenta, novac i druge stvari. Više lica je lišeno slobode. Sve što je oduzeto biće vještačeno u Forenzičkom centru radi utvrđivanja porijekla odnosno eventualne povezanosti sa počinjenim krivičnim djelima'', zaključuje se u saopštenju.

Video: TVCG

Komentari: 3

neso

17. 10. 2017 - 16:45

Sve čestitke službama bezbjednosti, tako se to radi. Hapsi, plijeni, sprečavaj kriminalce i kriminal. Vraćajmo sigurnost i slobodu gradjanima. TO JE DUŽNOST SVAKOPG GRADJANINA, NE SAMO POLICIJE . HOĆEMO NAŠU SLOBODNU I BEZBJEDNU DRŽAVU CRNU GORU- nemamo rezervne države.
novljanin

17. 10. 2017 - 21:07

Sramno je da se daje advokatu uhapšenih onoliko prostora u RTCG da se ismjeva tužilac i krim policija.Svako ko je iz HN zna o kakvim se kriminalcima radi,u kakvom bogastvu žive,i kakva su se ubistva i autobombe u gradu dešavale u njihovim porodicama,
milica

18. 10. 2017 - 08:01

TAČNO!
Novi komentar