Telekom: Nagrađeni projekti na konkursu "Za svako dobro"

U finalu Telekomovog konkursa za društveno odgovorne projekte “Za svako dobro” za 2017. godinu odabrano je sedam projekata od posebne važnosti za zajednicu koji su nagrađeni sredstvima za realizaciju u iznosu od 30 hiljada eura.
Objavljeno: 17. 10. 2017 - 15:50 Promjenite veličinu teksta: A A A

Pobjednički projekti su: „Mali programeri“ (NVO Crnogorska razvojna inicijativa) , „Prvi dječiji portal u Crnoj Gori“ (NU Zinak) , „Eko Atlas“ (NVO Ecologic), „Naše šume, naša briga “ (NVO Green Home) , „Asistivnim tehnologijama do veće samostalnosti lica sa invaliditetom” (NVO Ekvivalent), „Učimo zajedno” (NVO UMHCG) , „Nastavimo zajedno do logopedskog kabineta“ (Udruženje roditelja, djece i omladine sa teškoćama u razvoju "Nova nada-new hope"). 

“Za svako dobro” je Telekomova dugoročna inicijativa u oblasti društvene odgovornosti, koja se realizuje četvrtu godinu za redom. Uključujući i ovogodišnje pobjednike, kroz program “Za svako dobro” podržana su 23 projekta od posebne važnosti za zajednicu, u ukupnoj vrijednosti od oko 120 hiljada eura. Kompanija na taj način podržava i promoviše društveno odgovorne projekte iz različitih oblasti koje su važne za razvoj crnogorskog društva: obrazovanje i kultura (medijska pismenost i korišćenje digitalnih tehnologija u službi obrazovanja svih generacija, edukacija mladih u STEM području – nauka, tehnologija, inženjerstvo, matematika, digitalne tehnologije u službi razvoja i promocije kulture), zaštita životne sredine i inkluzija osjetljivih grupa i stvaranje jednakih mogućnosti za povezivanje i uključivanje u digitalno društvo.

Osim predstavnika Telekoma, u odlučivanju o donacijama učestvuju i predstavnici drugih organizacija, kako bi se obezbijedila maksimalna transparentnost i podrška najkvalitetnijim projektima. 

Članovi komisije za donacije su Anica-Maja Boljević, izvršna direktorka Fonda za aktivno građanstvo, Marijana Kadić Bojanić, direktorica TV Vijesti, Jelena Miljanić, koordinatorka projekta Program za mlade UN-a, Dušan Banović, direktor za rezidencijalni segment u Telekomu i Jelena Radonjić-Đurković, ekspert za korporativnu komunikaciju i društveno odgovorno poslovanje u Telekomu. 

Najvažniji kriterijumi u vrednovanju projekata bili su: relevantnost i dobrobit za zajednicu, kao i aktuelnost i kvalitet projekta (inovativnost, izvodljivost i održivost). 

Detaljne informacije o pravilima konkursa dostupne su na https://telekom.me/za-svako-dobro-2017.nspx

 

 

Komentari: 0

Novi komentar