Kneževiću sedam mjeseci zatvora zbog napada na policajca

Funkcioner Demokratskog fronta, Milan Knežević osuđen je na sedam mjeseci zatvora zbog napada na službeno lice u vršenju službene dužnosti, saznaje Portal Analitika.
Objavljeno: 18. 10. 2017 - 10:03 Promjenite veličinu teksta: A A A

Presudu je danas donio Goran Đuković u Osnovnom sudu u Podgorici.Sudija je obrazlažući presudu rekao da je Kneževiću otežavajuća okolnost to što je poslanik, a olakšavajuća što nije ranije osuđivan.

Podsjetimo, Milan Knežević se teretio da je izvršio krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

Prema optužnici, on je 17. oktobra 2015. godine, kada su uklanjani bina i šator DF-a ispred Skupštine Crne Gore, fizički nasrnuo na policajca.

Knežević je pred sudom, na ranijim ročištima kazao, da je ponosan na sve što je uradio tada, jer se branio od protivzakonitog postupanja policije.

Policajac je ranije priznao da se smijao dok ga je Knežević gurao,  ali je i saopštio da se osjećao ugroženo tom prilikom.

Ukoliko ova presuda postane pravosnažna, Knežević više neće moći da bude poslanik u Skupštini Crne Gore.

Komentari: 22

Pantelija

18. 10. 2017 - 10:22

Jadna je drzava u kojoj politicari(ma kakvi oni bili)idu u zatvor a sarici,kalici.. bivaju oslobodjeni i nagradjeni novcem poreskih obveznika.
Objektivni

18. 10. 2017 - 11:17

A da ih odlezi kod Amfija ? Ovaj da gatantuje da ce se Pipun popraviti i postati vaspitan i da neće više napadati ljude i drzavu ??? Ps . No moj favorit je ipak Meda , jer niko se ne boji Spuza ka on . Vjerujem da je danas veca frka kod Zemunca nego kod Pipuna .
+ > - = #

18. 10. 2017 - 11:20

Pantelija, postoji razlika izmedju kriminalca i nekog ko je optuzen za terorizam... Strasno je i jedno i drugo, ali kad neko poziva na nasilje, pobunu i rat uz podrsku stranaca da bi uzeo vlast za njihov interes (jer na izborima voljom naroda to ne moze), da bi tako lijecio svoje frustracije, nesposobnost i prenaduvani ego, onda je to - katastrofa !
Objektivno

18. 10. 2017 - 13:16

@Pantelija nisi dobro upucen. U svim drzavama ovog svijeta, osim u par komunistickih, najveci prestuptnici zakona su upravo na slobodi nego kod nas je to ocigledno jer smo mali. Onaj koji digne ruku na policajca a prije toga je pozivao na rat i ustanak da srusi drzavu sa novcima i podrskom iz nekih drugih drzava to nije za zatvor to je za linč! Jedna takva budala je nekad dovoljna da se desi krvoproliće, rat... Mada gospodi iz DF-a sa Amfilohijem kao glavnim generalom i to nije strano, sjetimo se ratova koje je Srbija pokrenula a Amfilohije blagosiljao unazad 20 godina u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, na Kosovu i ođe su probali ali nikad više, u pamet se Crnogorci!
Žspu

18. 10. 2017 - 11:30

Šarići,Kalići i njima slični (ne branim ih) su dobar dio svog kapitala uložili u Crnu Goru,zaposlili ljude i pomogli siromašne.A šta je Pipun radio, rušio i pljuvao državu,pozivao na nerede ...Ito o trošku poreskih obveznika, mada je dobio i nešto dolara sa strane
MARA

18. 10. 2017 - 11:56

NAŠ JE PROBLEM,ŠTO SU ZA ZATVOR I OVI KOJI SUDE ,I OVI,KOJIMA SE SUDI.NARAVNO,IZUZIMAM POŠTENE, ODGOVORNE LJUDE.ONI SU U SJENCI OVIH,KOJI SU KAO BEDEM,PA TO NIJE SJENKA,NEGO MRAK.SVI SU NAVIKLI DA MOGU RADITI ŠTO NJIMA ODGOVARA,BEZ STRAHA OD ZAKONA.ZAKON,SAM NE SUDI,I NE HAPSI.ZA TO TREBA INSTITUCIJA,KOJA ĆE GA PRIMJENJIVATI NA SVAKOG JEDNAKO.NEVJEROVATNO JE POTROVATI ONOLIKO DJECE,I KAŽU:ZASTARJELO.MISLIM DA SE I ZBOG ZASTARE MORA ODGOVARATI.SVE NAM ZASTARIJEVA.NERAD,NEPRAVDA I PLJAČKA SE PODMLADJUJU,SVE SU VITALNIJI I PRISUTNIJI.
Caps Lock

18. 10. 2017 - 13:18

Maro ostao ti je CAPS LOCK, teško je za čitati...
Baro

18. 10. 2017 - 11:57

Dobro je jos prosao Ovi je godina dana zatvora da je brat bratu sudio.Napad na sluzbeno lice.
Povlašćenja, dokle?

18. 10. 2017 - 13:23

Da je neki običan građanin ležao bi 3 godine kao jednu... Nego nemaju osjećaj da im se prašta i gleda kroz prste, mislim da je to najveće greška. Mnogo su se veljesrbi opuštili i mnogo im praštamo, do jedne ure oćemo a onda mislim da će na jedno da im se plate sva ova izdajništva i bezobrazuci prema Crnoj Gori, Crnogorcima, a i prema Srbima jer kaljaju ugled jednog naroda koji ustvari nije tako loš kao što su loši ovi koji ga predvode.
Nema problema

18. 10. 2017 - 13:22

Odlezace kaznu par sedmica u manastiru.
neso

18. 10. 2017 - 14:42

Teško zemlji zarobljenih institucija. Pa ni car Bokasa koji je jeo žive ljude ovo nije radio. O SLOBODO NAJLJEPŠE IMANJE....Poslanik 7 mjeseci u zatvor zbog guranja. OVA PRESUDA TREBA DA SE UVRSTI U IZVOR PRAVA.! LJUDI JELI TO MOGUĆE, VASKRSAO JE MLADEN DELIĆ I VRIŠTI IZ GROBA.
Objasnjenje

18. 10. 2017 - 16:08

Postoji nesklad izmedju tvog informisanja, edukacije, morala, nacionalistickih sentimenata i stvarnosti. Ukoliko policajca gurnes namjerno u recimo Americi ili nekoj drugoj demokratskoj drzavi dobices odmah palicom a kaznu kasnije. U Americi te moze upucati bez posljedica. Medjutim ako pokusas rusenje ustavnog poretka nasilnim ulaskom u Parlament ili saradnjom sa jednom stranom sluzbom poput GRU dobices godine i godine zatvora. Eto tako ti je moj Srbine, Nije vi ni prvi ni posljednji put da ste mimo svijeta
Dosta si i izdrzao

18. 10. 2017 - 16:10

A ti si se dugo pretvarao da si toboze objaktivan da ti je stalo do ove zemlje,... sve dok nije prokuljalo predugo zatoljeno pusto srpstvo ?
goga

18. 10. 2017 - 18:46

Neso-u normalnoj zemlji ovakvi frikovi ne bi mogli predstavljati narod- čak mislim da nije za zatvor nego za psihijatriju,vidiš li da koluta očima-pronađi u leksikonima šta to znači !
badžana

18. 10. 2017 - 18:15

Ako mu viši sud ukine presudu i oslobodi ga znači da je na strni opzicije i da nema pravne države.Istog momenta ću javno reći da više ne glasam za DPS.Z a napad na policajca bi i u Rusiji i Americi iste sekunde bio probušen kroz čelenku
neso

18. 10. 2017 - 18:16

Kda ste toliki patrioti, koliko ste mjeseci i godina dobrovoljnog rada i radnih akcija proveli gradeći ovu zemlju.Kada pokažete da ste dobitnik ordena rada sa srebrenim vijencem, pa sa zlatnim vijencem, pa dosta medalja i odlikovanja za izgradnju, onda te priznajem da voliš ovu zemlju. Kda reaguješ kao besplatni kritičar zbog iznešenog novca, datih milionskih garancija bez kontragarancija, kad kritikuješ besplatno zašto neko ne plaća ovoj državi porez-e to je najteže krivično djelo na zapadu, onda ću te poštovati. Slažem se da je napad na službeno lice napad na državu. Ali ajde da tako se odnosimo prema svemu što je štetno. Valjda je viša šteta kad se uzme 100 miliona od malo guranja, A TAJ SE NE KAŽNJAVA.
Ordenje

18. 10. 2017 - 21:10

E pa namjerio si se na jaceg patriotu moj Nesho. Ja sam dobio orden rada sa planinijumskim vijencem. Ali se i sa tri ordena rada moze postati cetnik mooj Nesho. nastavi ovako i okitices se sa ordenom Sv. Draze
goga

18. 10. 2017 - 18:41

Nemojte ga ni puštati da izađe,za dobrobit čovječanstva !!!
Niko

18. 10. 2017 - 22:08

Nemoj Pantelija da nerviraš Dukljane i kvariš im merak i zadovoljstvo jer kako lijepo seire zbog ovoga milina ih je slušat , rastopiše se od milja. Još kad zamisle koliko će dobiti za " Državni udar " Mandić i Knežević bojim se da kad i ta presuda bude da će mnogi od sreće Bogu na istinu poći jer toliku sreću neće izdržati. No medalja ima dvije strane a druga strana iste je da je DF i dalje vrlo jak a njegovi članovi i glasači vide da ovdje više nema ništa od poštovanja Ustava i Zakona tako da bojim se narednoga vremenskg perioda od par mjeseci do pola godine šta će se sve izdešavati u Crnoj Gori a bez potrebe bibilo, jer se sve može putem razgovora i dogovora riješiti ! No na kraju kako DPS hoće neka bude sve na njihovu dušu ide !
Guest_87477

19. 10. 2017 - 08:11

JELI AMFILOKIJE UNAPRIJEDJEN UGENERALA ? KAKO TO IDE U BIA ?
ispravka

19. 10. 2017 - 09:56

U đenerala
CRNOGORSKI 007

22. 10. 2017 - 19:13

NIJE NJEMU ZATVAR POTREBAN,NJEMU TREBA DOKTOR.
Novi komentar