ŠUSTER: Pogledaj se u ogledalo “Uroše nejaki”

Ko zna koji put podijeljena Socijalistička narodna partija ili bolje rečeno ono što je od nje ostalo, koja je uzgred i članica vesele “građanske” opozicione petorke, danas je po tuđem nalogu napala Socijaldemokrate Crne Gore i našeg predsjednika Ivana Brajovića. Po tuđem, naravno, jer po svome nahođenju odavno ne rade, ocijenjeno je iz Socijaldemokrata.
Objavljeno: 18. 10. 2017 - 14:26 Promjenite veličinu teksta: A A A

"Zapravo, mi više ne uspijevamo ni da pohvatamo ko u ostacima te partije radi po čijem nalogu, jer ni oni sami više ne znaju. Jedno je sasvim jasno, a to je da se novoizabrani predsjednik Joković, ili kako ga od milošte zovu partijski drugovi “Uroš nejaki”,  skoro ništa i ne pita. Njegov autoritet u stranci u gašenju je toliki, da čak ni u glavnom odboru nema većinu. Kako je ovaj „pomiritelj“ krenuo, to malo stranke pred gašenjem dovešće do još jedne podjele. Matematičari bi rekli da se SNP više ne dijeli, već da se diferencira, jer je to adekvatan izraz za dijeljenje beskonačno malih veličina", saopštio je Stefan Šuster portparol SD-a.

Naravno, kako je dodao, da oni ne razumiju princip funkcionisanja Socijaldemokrata Crne Gore. Dok mi vrijedno radimo i kroz razgovore sa građanima, osjećajući njihove potrebe, kreiramo i ostvarujemo našu politiku, oni ni iza zatvorenih vrata ne mogu da se dogovore. Dok je naša, socijaldemokratska ruka pružena svakom građaninu ove zemlje, ma kojoj političkoj opciji on pripadao, oni ni unutar stranke nijesu sposobni da jedni drugima pruže ruku. I da, dok nas neosnovano prozivaju za zloupotrebe državnih sredstava, oni su ti koji državi duguju 107,69 hiljada eura po osnovu poreza i doprinosa. Malo je licemjerno, gospodo iz stranke u gašenju, iz vaše kože prozivati bilo koga po ovom osnovu.

"Upravo zato što ste politički licemjeri, zato što ste izvarali sve što se izvarati moglo, zato što se međusobno varate i podmećete jedni drugima nogu, zato se vi diferencirate i gasite, a naš rejting raste i nama građani iz dana u dan sve više vjeruju. Najdobronamjernije vam savjetujemo da naredni put kad se osmjelite da svoje pero uperite protiv nas, prvo pogledate sebe. Valjda vam je u partijskim kancelarijama ostalo makar jedno ogledalo koje novi predsjednik, mimo Statuta i odluka GO, nije prodao. Nakon tog pogleda, ako budete imalo mudri, od nas ćete se potruditi da učite, umjesto što nas napadate. Do tada, srećna vam još jedna unutarstranačka podjela i rasprodaja partijske imovine", naveo je Šuster.

Na kraju, ako je problem što ne možete zbog vaše unutarstranačke idile da formirate poslanički klub, iako imate formalno tri poslanika, što je uslov da budete dio skupštinske Radne grupe za unaprjeđenje izbornog zakonodavstva, naći ćemo model i za vas i to za krilo partije za koje se između sebe dogovorite da predstavlja većinu u vašoj stranci.

"Što se tiče vašeg i optimističnog obećanja svih članica vesele “građanske” opozicione petorke da ćete nešto uraditi kada budete dio nove vlasti, poranili ste sa tom predizbornom demagoškom retorikom, jer su sljedeći parlamentarni izbori 2020. godine, a ovo je 2017", zaključio je Šuster 

Komentari: 4

Sizofrenija

18. 10. 2017 - 14:35

Po Ranku Krivokapicu se radi o "gradjanskoj i prozapadnoj" opoziciji.
Vasojevic

18. 10. 2017 - 14:39

Suster j SD nastpupaju kao da se radi o stranci sa milionskim članstvom, pa mogu da drze pridike nekim minornim partijama .SD se zna kako je osnovana i odakle crpi svoju snagu.Onog trenutka kad ne budete u vlasti i pod patronatom DPS-a, pokazace se vasa snaga.
Ko drzi moralne pridike

18. 10. 2017 - 15:08

A svi znaju da u SD nikada nisu brinuli o interesima građana, vec isključivo o foteljama i privilegijama.
Durmitor

18. 10. 2017 - 16:42

Kako te nije sramota išta da progovoriš Susteru,najkancerogenija ste partija po ekonomiju CG
Novi komentar