Novi Seatov SUV bez imena zbog katalonske krize

Iako je najavio da će 15. oktobra saopštiti naziv novog SUV modela, španski proizvođač odložio je svečanost na kojoj će zvanično objaviti ime tog vozila zbog aktuelne političke krize nastale nakon referenduma u Kataloniji.
Objavljeno: 18. 10. 2017 - 18:11 Promjenite veličinu teksta: A A A

Seat, koji je privremeno morao da obustavi proizvodnju u svojoj fabrici Martoreli pošto je snabdijevanje automobilskim djelovima i komponentama bilo ometeno protestima, naknadno će saopštiti kada će objelodaniti ime novog SUV-a.

Podsjećamo, Seat je početkom ljeta zatražio od svojih fanova na društvenim mrežama pomoć u izboru oznake za novi SUV. Proizvođač je postavio i nekoliko uslova koje predloženi nazivi moraju da ispune, a jedan od njih je da ime ima veze sa nekim španskim geografskim pojmom.

Pored toga, oznaka novog SUV-a treba da bude u skladu sa "vrijednostima brenda Seat", kao i da se lako izgovara na različitim jezicima širom svijeta.

Za nešto više od mjesec i po dana, pristiglo je čak 10.130 predloga, a žiri je najprije odabrao 9 polufinalista, da bi na sajmu automobila u Frankfurtu saopštio 4 imena koja su ušla u finale izbora. U uži izbor ušla su imena: Alboran, Aranda, Avila i Tarraco.

U Seatu kažu da, s obzirom da su mediji i javnost u Španiji u ovom trenutku potpuno fokusirani na političke teme, nije bio pravi trenutak da se odabrano ime saopšti 15. oktobra, kako je ranije planirano.

Uprkos ovom odlaganju, razvoj i buduća proizvodnja Seatovog najvećeg SUV modela nisu ugroženi, a on će se izrađivati u Volkswagenovoj fabrici u Volfsburgu.

Inače, Seat je 2016. nakon gotovo deset godina ponovo ostvario profit, zahvaljujući između ostalog i dobroj prodaji SUV modela Ateca.

Komentari: 0

Novi komentar