Toni Parsons boravio na Cetinju

Jedan od najznačajnijih savremenih britanskih i svjetskih pisaca Toni Parsons boravio je danas na Cetinju u okviru petodnevne posjete Crnoj Gori. On se susreo sa gradonačelnikom Prijestonice Aleksandrom Bogdanovićem, nakon čega je održao književno veče u prepunoj sali Nacionalne biblioteke „Đurđe Crnojević“.
Objavljeno: 18. 10. 2017 - 20:37 Promjenite veličinu teksta: A A A

Gradonačelnik Bogdanović iskazao je zadovoljstvo činjenicom da Parsons boravi u Crnoj Gori, ali i time što je odlučio da posjeti kulturnu, istorijsku i duhovnu prijestonicu Crne Gore.

Parsons je kazao da je našu zemlju prvi put posjetio prije 44 godine i da je ovdje uvijek bio lijepo primljen. On se zahvalio gradonačelniku Bogdanoviću na toplom prijemu i istakao da mu je zadovoljtvo što je bio u prilici da posjeti crnogorsku prijestonicu. On je govorio o svom životnom putu, te iskustvima i kao romanopisca i kao novinara za muzičke magazine.

Tokom svog boravka u Crnoj Gori, Parsons je održao predavanje na Univerzitetu Donja Gorica i druženja sa čitaocima u prostorijama „Nove knjige“, zatim u Herceg Novom, Cetinju i Budvu.

Toni Parsons je rođen u Londonu. Na početku karijere bavio se muzičkim novinarstvom i bio je muzički kritičar u NME kao jednom od najznačajnijih magazina ove vrste u Britaniji. Njegov roman Čovjek i dječak za prvih nekoliko mjeseci prodat je u tiražu od 750 hiljada primjeraka, da bi nešto kasnije otpočeo i rad na serijalu detektivskih romana.

Izdavač Tonija Parsonsa za Crnu Goru je “Nova knjiga”

Komentari: 0

Novi komentar