Crvena potjernica za Nikolom Jovanovićem

Za srpskim državljaninom Nikolom Jovanovićem (54) iz Zaječara raspisana je međunarodna potjernica zbog sumnje da je ubio Baranina Igora Mitrovića (39) 18. jula u blizini žrtvine kuće u rejonu Zelenog pojasa, između Šušanja i Črvanja, piše današnja Pobjeda.
Objavljeno: 19. 10. 2017 - 07:08 Promjenite veličinu teksta: A A A

Ubica Mitrovića identifikovan je na osnovu rezultata vještačenja, izjava svjedoka, video-zapisa, a veliki značaj u istrazi dala je srpska policija kada je kolegama iz Crne Gore dostavila podatke o ovom višestrukom povratniku.

Istražitelji dvije zemlje utvrdili su da Jovanović nije ni u Crnoj Gori niti u Srbiji. Jovanović je osuđivan i sumnjičen za iznudu, otmicu i prevaru, a kako su ranije saopštili iz crnogorske policije, nije isklju- čeno da mu ovo nije prva likvidacija. Istražitelji su utvrdili da je Jovanović prije ubistva Mitrovića boravio u Baru pet mjeseci, od februara do 18. jula. Precizno je izučio kretanje žrtve, njegove navike i djelovao je u kritičnom trenutku.

Dan nakon ubistva izuzeti su snimci sa video-nadzora i nakon tri dana utvrđeno je da je osoba sa fotografije počinilac ovog zločina. Tada je Jovanović već bio van granica Crne Gore. Istražitelji su pojasnili da je osumnjičeni napravio vrlo malo grešaka.

U Crnu Goru došao je s ciljem da ubije Mitrovića, sa već razrađenim planom do najsitnijeg detalja. Motiv likvidacije, kako nam je nazvanično saopšteno, leži u razračunavanjima zbog ilegalnih poslova vezanih za trgovinu narkoticima.

Crnogorski istražitelji su još na početku istrage kolegama iz Srbije, a i još pet zemalja, proslijedili fotografiju ubice koji je ispalio smrtonosne hice u Mitrovića, naočigled njegovo dvoje maloljetne djece i supruge. To je rezultiralo i identifikovanjem Jovanovića.  

Opširnije u Pobjedi...

Komentari: 0

Novi komentar