Đaci razmirice rješavali tučom

Tuče učenika do kojih je u utorak i srijedu došlo u Gimnaziji ,,25. maj“ u Tuzima, uzburkale su strasti u toj obrazovnoj ustanovi, ali i šire.
Objavljeno: 19. 10. 2017 - 07:23 Promjenite veličinu teksta: A A A

Na snimku koji se pojavio na društvenim mrežama vidi se fizički obračun više gimnazijalaca, koje su neki učenici pokušavali da razdvoje. - U utorak je bio u toku mali odmor između četvrtog i petog časa kada je u holu škole izbila masovna tuča. Mi koji smo bili sa strane, bili smo zatečeni i zaprepašćeni, nijesmo znali što se dešava i pokušavali smo da se sklonimo - ispričao je za Pobjedu jedan od učenika koji je bio očevidac masovne tuče između đaka, uglavnom trećeg i četvrtog razreda.

Sagovornik Pobjede je rekao da nije vidio kako je počeo sukob u utorak, ali su mu drugovi i drugarice koji su bili u blizini, kazali da je sve počelo provociranjem pogledima između učenika koji nastavu pohađaju na crnogorskom, odnosno albanskom jeziku. Uslijedilo je guranje ramenima, a onda je otpočeo masovni obračun i žestoko pesničenje.

- Ne mogu da procijenim koliko učenika se tuklo, a od drugova sam čuo da je jedan od učenika povrijeđen - kaže očevidac događaja. Ratobornim učenicima kao da nije bio dovoljan sukob u utorak, pa je novi obračun uslijedio juče oko 13 časova, dok je u toku bio peti čas. - Bili smo šokirani kad smo za vrijeme predavanja čuli graju i vrisku. Istrčali smo iz učionice i vidjeli masovnu tuču. Svi smo bili šokirani, nastao je metež, profesori su razdvajali, direktorica je bila zaprepašćena. Čuli smo čak da je stradao i inventar u školi. Prvog dana sam zapazio da su u školu došla dva policajca, a drugog dana čak četiri - rekao je taj učenik.

Dabović: Biće striktno poštovane zakonske odredbe

Direktorica Gimnazije Milijana Dabović potvrdila je da je u utorak i srijedu došlo do fizičkog obračuna među učenicima, ali nije željela detaljnije da komentariše nemila dešavanja.

- Mogu da kažem da je pokrenut postupak za utvrđivanje činjenica o tom događaju i moja obaveza je da poštujem zakonsku proceduru. Ono što mogu da kažem je da će biti striktno poštovane odredbe Pravilnika o načinu i postupku izricanja vaspitnih mjera za učenike. Za one koji remete ili onemogućavaju normalno odvijanje nastavnog procesa neće biti mjesta u Gimnaziji - izjavila je Dabović za Pobjedu.

Opširnije u Pobjedi...

Komentari: 0

Novi komentar