Dikić vraćen u ZIKS

Advokat Milan Petrović potvrdio je za „Dan” da je bivši komandant srpske žandarmerije Bratislav Dikić, nakon uspješno obavljene operacije u Kliničkom centru Crne Gore, prebačen u pritvorsku jedinicu scuškog zatvora.
Objavljeno: 19. 10. 2017 - 08:53 Promjenite veličinu teksta: A A A

Prema njegovim riječima, sasvim je neizvjesno kako će u zatvorskim uslovima teći njegov postoperativni tok i da li će mu na adekvatan način biti pružen medicinski tretman.

Dikiću će se, rješenjem sudije Suzane Mugoše, suditi u posebnom postupku zbog optužbe za pokušaj terorističkog napada na dan izbora u Crnoj Gori 16. oktobra prošle godine. Operaciju Dikiću, koji boluje od karcinoma, izveli su ljekari Kliničkog centra Crne Gore uz asistenciju ljekara sa VMA iz Beograda.

Neposredno nakon obavljene operacije njegov drugi branilac, beogradski advokat Goran Petronijević, podsjetio je da su inicijalni nalazi pokazali promjene sa velikim stepenom sumnje da je riječ o recidivu karcinoma, zbog čega je Dikić već operisan prije godinu i po dana.

Neko je po nečijoj naredbi krio ove rezultate od suda i odbrane, i na taj način doveo u ozbiljnu opasnost život generala Dikića, istakao je Petronijević.

Dikić je ranije tražio da mu se ukaže zdravstvena pomoć u Srbiji, na VMA, što je sudsko vijeće Suzane Mugoša odbilo, uputivši ga na liječenje u podgorički Klinički centar.

Duže vrijeme nakon hapšenja u oktobru prošle godine Dikić je u znak protesta za optužbe tužilaštva štrajkovao glađu, zbog čega je svakodnevno išao kod ljekara, a sredinom novembra prošle godine pokušao je da izvrši samoubistvo.

Viši sud u Podgorici razdvojio je postupak protiv Bratislava Dikića zbog njegovog upućivanja na liječenje i hitnu operaciju.

Osim Dikića, za pokušaj terorističkog napada na dan parlamentarnih izbora 16. oktobra prošle godine optužnicom Specijalnog tužilaštva obuhvaćeni su dvojica ruskih državljana Eduard Šišmakov i Vladimir Popov, državljani Srbije Miloš Jovanović, Nemanja Ristić, Predrag Bogićević, Kristina Hristić, Branka Milić, Milan Dušić, Dragan Maksić i Srboljub Đorđević.

Optužena su i tri crnogorska državljanina lideri Demokratskog fronta Andrija Mandić i Milan Knežević, kao i službeni vozač DF-a Mihailo Čađenović, dok se postupak protiv prevodioca DF-a Ananija Nikića vodi posebno.

Suđenje protiv ovih lica pred vijećem sudije Suzane Mugoše stiglo je u fazu dokaznog postupka.

Dan

Komentari: 3

Mišo

19. 10. 2017 - 10:30

Neverovatan je stepen bezobrazlika advokata prema crnogorskim lekarima. Ako ništa drugo, 90% njih je studiralo i specijaliziralo u Beogradu. Petronijević nesvesno, iz lične gluposti i bahatosti (verovatno je u Hagu shvatio da je posebno pametan, lep i da nije ćelav), vređa i one koje bi hteo da uzdigne, srpske lekare. Uostalom da nije običan glupak, Petronijević bi shvatio da će neko da se zapita, kakvo je to zdravstvo u kome se recidivi posle operacije javljau za godinu dana. Nesretni Petronijeviću, mnogo si bre tupav i bahat.
cetinje10

19. 10. 2017 - 11:59

za Misa,,,postovani,,zna Petronijevic sve jako dobro,,,samo niko da ga upita,,ili on sam kaze kako je sudio,kao clan vijeca sudskog,doticnima,SOLANI,BLERU,KLINTONU,ITD....STO TADA BI TO,FARSA ILI SAMO TVOJE ULIZIVANJE REZIMU,MOJ CRNI,,Petronijevicu,,hvala
Baba

19. 10. 2017 - 14:15

Dikić u Spuz? Bruka! Pipune reaguj, daj garanciju!
Novi komentar