Nikšićanka Anja Zvicer osvaja svjetske modne piste i sanja glumačku karijeru!

Raditi za modne brendove D&G, Ralph Lauren, Top Shop, Avon, Miss Guided, kao i za magazine Vogue, Harpers Bazaar, san je mnogih djevojaka širom svijeta. Ipak, Nikšićanka Anja Zvicer ostvarila je taj san.
Objavljeno: 19. 10. 2017 - 15:27 Promjenite veličinu teksta: A A A

Ova dvadesetsedmogodišnja djevojka u svijet mode je, kaže, ušla sasvim slučajno kada je imala 21, ne nadajući se nekim velikim uspjesima.„Na poziv agencije „Starsystem“ iz Pariza odlučila sam da se oprobam u ovom svijetu.Vidjela sam to kao dobru priliku da proputujem svijet, naučim jezike i steknem nova poznanstva. Nikad nisam maštala da budem model, uvijek me više privlačila gluma, ali uz ovaj posao sam mnogo putovala, naučila sam kako da se snalazim i živim sama, naučila jezike i stekla mnoga prijateljstva“, počinje priču za portal Onogošt Anja.Zavrsila je Pravni fakultet i, ističe, školovanje joj je uvijek bilo na prvom mjestu, a iako se trenutno bavi modelingom, njega i dalje smatra svojim hobijem. U ove vode ozbiljnije se upustila tek nakon što sam završila fakultet, te težinu ovoga posla, za koju kaže da nije mala, nije previše osjetila.

image-0-02-05-025d3a630b628ff1f204810509f0b2a7be6b8231eee992b7429336365e69cd49-v

„Biti model uopšte nije lako. Taj svijet  nije tako sjajan kao što izgleda. Kao i svaki posao, ima svoje lijepe i loše strane. On zahtjeva mnogo odricanja, mnogo strpljenja. Radni dan počinje jako rano. Buđenje je u 5h, pa odlazak na kastinge. Nerijetko se dešava da imamo i po sedam-osam kastinga u nekolika sata, a jako je teško sve to stići s obzirom da se nalazite u veoma velikom gradu. Ljetnje kolekcije se uglavnom rade zimi, a zimske ljeti, tako da poslovi su često jako teški i zahtjevni. Svaki dan nova poznanstva i posao sa različitim ljudima. Mnogo puta sam i usamljena i sama, ali sve to prođe i na kraju se pamte samo neke lijepe stvari“, iskrena je ona dodajući da posao modela ima i tih  lijepih strana i pruža mnoge mogućnosti koje inače ne bi imala.„Proputovala sam svijet, bila na jako lijepim i neobičnim mjestima, počev od neobičnog, orijentalnog istoka poput Bejruta i Istanbula, do sasvim drugačijeg zapadnog svijeta poput Milana, Njujorka i Majamija“, nastavlja ona.

Kao foto modelu, većina njenih poslova bila je vezana za slikanja kataloga, kampanji i snimanja reklama i u tim snimanjima se, otkriva, više pronalazi nego na pisti. Da joj i jedno i drugo ide sjajno pokazatelj je njena već zavidna karijera.„Potpisala sam ugovor sa više modnih agencija u svijetu, radim sa agencijom „Wilhelmina“ iz Majamija, „Modelwerk" iz Njemačke, „Nevs“ iz Londona. Imam svoju matičnu agenciju „Key models„ iz Kanade i zaista sam zadovoljna našim odnosom. Moja agencija sarađuje samo sa najboljim i provjerenim svjetskim agencijama tako da nikad nisam imala loša iskustva. Radila sam za mnoge brendove u Turskoj, Americi i Britaniji. Radila sam za D&G, Ralph Lauren, Top Shop, Avon, Miss Guided, kao i za mnoge magazine. Radila sam Beauty naslovnicu za magazin Vogue, Harpers Bazaar i druge“, ponosno ističe Anja dodajući da je njenim uspjesima mnogo doprinijela harizma, unutrašnja ljepota i energija, koje su, smatra, mnogo važnije od fizičkog izgleda.

Pored modelinga njena ljubav je i gluma.„Jako volim glumu i najviše se radujem kada dobijem posao vezan za snimanje. Gluma je, po mom mišljenju, mnogo ljepša i zanimljivija od samog modelinga, ali sa druge strane ne mozete biti dobar model ako niste i dobri i u glumi, to je povezano. Dok sam u Londonu redovno odlazim na časove glume i plesa u poznati Pineapple studios gdje sam mnogo toga naučila“, zadovoljno dodaje ona naglašavajući da pored glume voli i fotografiju, te da ima sreću da radi sa dobrim fotografima tako da sa svakog svog posla nauči ponešto novo.Mnogo voli putovanja i sa svakog nosi lijepe uspomene, ali ipak, u kako kaže „svoj Nikšić“ se najradije vraća.

 

onogošt.me

Komentari: 1

Anagustum

20. 10. 2017 - 05:02

Upravo tako!! Pamte se Dobre stvari, a ostalo se zaboravlja. Rug trade nije bajka ali ima finjeh momenat na pretek. Ko I sportista model ima svoje kratko vrijeme. Iskoristi ga do maximuma i planiraj buducnost NOW!! Good luck!
Novi komentar