Potrvđene optužnice - Lutrija oštećena za više od 500.000 eura

Osnovni sudovi u Rožajama i Cetinju potvrdili su optužnice nadležnih tužilaštava protiv okrivljenih Ilije Đukanovića (Podgorica), Vladimira Beloice (Rožaje), Nenada Tatara (Cetinje), Mladena Danića (Cetinje), Danijele Popović (Cetinje), Sanje Leković (Budva) i Dragane Drakulović (Budva), zbog produženog krivičnog djela računarska prevara u sticaju sa produženim krivičnim djelom zloupotreba položaja u privrednom poslovanju, saopšteno je iz Lutrije Crne Gore.
Objavljeno: 19. 10. 2017 - 16:06 Promjenite veličinu teksta: A A A

U optužnici je navedeno da su okrivljena lica, dok su bila u radnom odnosu u akcionarskom društvu Lutrija Crne Gore, kao odgovorna lica, zloupotrijebivši položaj i povjerenje poslodavca, u periodu od januara 2013.g. do avgusta 2016.g., pribavili sebi protivpravnu imovinsku korist u iznosu od najmanje 512.581,00, na koji način su oštetili akcionarsko društvo Lutrija Crne Gore iz Podgorice za navedeni iznos.

Okrivljeni su zajedničkim djelovanjem u poslovnim jedinicama Lutrije Crne Gore – prostorima za priređivanje igara na sreću u Rožajama, Budvi i Cetinju vršili nedozvoljene i nezakonite radnje na rekvizitima za igre na sreću – elektronskim ruletima. Okrivljeni su  onesposobljavali sigurnosni video nadzor, nakon čega su mehaničkim putem otklanjali sigurnosne uređaje sa elektronskih ruleta koji služe za sprječavanje neregularnog i nedozvoljenog učestvovanja u igri na sreću i zaključivanja ugovora o opkladi, pa su sebi projektovali dobitke koje su podizali sa blagajne. Ti dobici su bili predstavljani kao da su ostvareni regularnom igrom od strane učesnika u igrama na sreću.

"Pored ovih nedozvoljenih radnji okrivljeni su zajedničkim djelovanjem uništili softver i bazu podataka rekvizita za igre na sreću iz prostora Lutrije Crne Gore u Budvi, zbog čega se iznos protivpravne imovinske koristi i štete pričinjene Lutriji Crne Gore vršenjem nezakonitih radnji na rekvizitu u poslovnoj jedinici u Budvi može utvrditi samo za  period  od avgusta 2015.g. do avgusta 2016.g". navodi se u saopštenju.

 

 

Komentari: 2

Marko

19. 10. 2017 - 20:57

Hahaha opet izmislja da ga je neko ostetio
Buki

19. 10. 2017 - 23:25

Da, ali niko ne pita, ni tužilaštvo ni poreska ni policija za privredni kriminal, koliko su "oni" oštetili državu...??
Novi komentar