Đukanović: U DPS-u i unutar koalicije ima više kandidata za predsjednika

Predsjednik DPS-a Milo Đukanović najavio je da će DPS do kraja novembra odlučiliti ko će biti njihov predsjednički kandidat, ali nije direktno odgovorio da li će se on kandidovati.
Objavljeno: 19. 10. 2017 - 18:20 Promjenite veličinu teksta: A A A

Predsjednik DPS-a Milo Đukanović najavio je da će DPS do kraja novembra odlučiliti ko će biti njihov predsjednički kandidat, ali nije saopštio da li će se on kandidovati.

On je kazao da u DPS-u ima ne jedan , nego više kandidata koji bi mogli da pobijede na izborima, ali da će ukoliko bude neophodno, on biti kandidat.

 "Imamo imperativ pobjede i meni svakako vrlo imponuje da ljudi podrškom dokazuju da poštuju doprinos koji sam dao izbornim rezultatima. Za mene ne postoji preči interes ukoliko se pokaže da postoji realna potreba države Crne Gore", dodao je on.

„Ja ne odmaram već vrlo intezivno radim kao predsjednik DPS-a i svakog dana imam 12 sati posla, ali taj posao nijesam ni ja prepoynavao kad sam bio premijer. Na drugoj strani, imperativ je da pobijedimo na izborima pobijediti, jer moramo pobijediti da bi čuvali vayyna uporišta ovakvog političkog kusrsa, manje je važno koliko su ustavne nadležnosti predsjednika“, rekao je on.

Dodao je da istinski vjeruj da će snaga drzzave morati da počiva na institicijama a ne na autoritetu bilo koga

„Jer su institicije jedini garant razvoja Crne Gore“, dodao je predsjednik DPS-a.

Kako je rekao za Prvu TV, Demokratska partija socijalista  se prirpema za tri izborna ciklusa. U toj partiji očekuju kako će lokalni izbori u Podgorici i u još deset opština biti nakon predsjedničkih izbora naredne godine.

 

''Sada imamo cikluis 26. novembra u četiri opštine. Nakon toga ćemo imati izbore za predsjednika države i izbore za Berane koji ne mogu sačekati onih ostalih 11 opština koji mogu da idu u nekom periodu do kraja maja ili početka juna. Onda ćemo imati taj treći ciklus od 11 opština i mislim da smo vrlo dobro skoncentrisani na te aktivnosti i da smo u stanju da ostavrimo ono što su očekivani rezultati'', kazao je Đukanović.

Odgovarajući na pitanja o spekulacijama unutrapnjih sukoba u DSP-u, Đukanović ih naziva sklonošću crnogorskog društva ka senzacionalizmu. On kaže kako je 1997. kao godina raskola u nekadašnjem DPS-u daleka prošlost.

''Daleka prošlost ne samo zbog proteklih 20 godina već i zbog toga kako danas izgleda Demokratska partija socijalista i njena sposobnost da vrlo demokratski usaglašava sve različitosti koje stanuju pod njenim krovom'', istakao je Đukanović.

On je odgovarajući na kritike da je stvorio privatnu državu rekao da oni koji to tvrde nemaju problem sa privatnom državom jer toga nema, već imaju problem sa svojim anticrnogorskim osjećanjem. “Oni žele da diskreditujući mene, diskredituju i proces koji sam vodio. Oni su brutalni, grubi, monstruozni u svojim ocjenama. Sjetite se afere S.Č, duvanske afere i ko zna čega sve ne. Sjetite se pokušaja da mi se pripiše odgovornost da se pojavim pred Haškim tribunalom. Pa ne iznenađuje ni pokušaj moje likvidacije," kazao je Đukanović.

Predsjednik DPS-a odgovrio je i na pitanja o mogućoj kandidaturi za predsjedničke izbore 2018. kao i to kako danas gleda na događaje koji su zaokruženi njegovim izborom za predsjednika države, baš na današnji dan 19. oktobra 1997. O tome ali i o putu koji je Crna Gora prošla za to vrijeme govori u intervju-u za Prvu televiziju koji možete pogledati u 21 sat.

 </p>

IZVOR: Prva TV

Komentari: 12

4166

19. 10. 2017 - 19:39

Mislis cirkusa!!!
Fossil

19. 10. 2017 - 20:11

Da je makar jedan dio opozicionara imalo viziju kao ovaj covjek, pa kod nas ne bi bilo problema.. nego im je za sve neuspjehe upravo kriv Djukanovic. Ali budimo realni.. ne mozemo za sve njega kriviti.. kad se stavi na vagu sve sto je uradio ovih godina, ipak ce prevagnuti ona pozitivna strana!
99559

19. 10. 2017 - 20:26

Diktator jednom mora pasti.
Dana

19. 10. 2017 - 20:26

Tako je. Sacuvati drzavu svih losih stvari nije mala stvar.
Jana

19. 10. 2017 - 20:21

Ma opozicija samo prica o nekakvom raskolu unutar dps, izgleda da ne vide da su oni ti koji su sebe svojim nasilnickim ponasanjem doveli do totalnog rascjepa i raskola. Iskreno mislim da je dps partija koja se konstantno trudi da ucini sve najbolje za ovu zemlju. A to je nesto sto im se svakako mora priznati.
Tara

19. 10. 2017 - 22:28

O podjelama unutar DPS pricaju oni koji zele svoje unutarpartijske propuste da prikriju i da maknu sumnju sa sebe, ali zna se jedno ona paritja koja postice pice o podjela ta ih ima najvise u svojim redovima.
Zarija

19. 10. 2017 - 22:35

Svi bi opozicionari zeljeli biti Milo i svi oni komplekse zbog toga, prvo stas i glas, covjek je od rijeci, nikad ne obecava ali sto kaze to i ispuni. Jednostavno covjek koji ovu zemlju vuce korak ispred vremena i iskreno se nadam njegovoj kandidaturi.
Ana

20. 10. 2017 - 08:13

Mogu se osporavativati razne stvari vladavini DPS , i bilo je svakako , i pogresnih poteza i obijesnih pojedinaca i ima ih i danas. Medjutim , ne moze se sve pripisivati ovom covjeku , ne moze se on baviti drzanjem pojedinaca na oku. Prije svega on je vizionar , i priznavali mi to ili ne , izveo nas je iz teskih i konfuznih , veoma osjetljivih vremena , na put. Taj put , je sada pred nama i umogome u nasim rukama . Napredak jedne drzave je ponajvise u rukama svakog pojedinca . Zato dragi moji, krenite ... ucite ili radite na sebi, trazite sanse , ne oklijevajte. Ima za svakoga ko zeli da za njega bude , ko trazi taj i nalazi. Vedrite , svojim prijmjerima da nasoj djeci put utabamo i olaksamo.
Tesla

20. 10. 2017 - 10:38

Ko ne radi taj i ne grijesi,tu da smo jasni. Kriticari rada DPS-a i njihovog lidera mogu samo da im zavide. ALI - kriticari rada vladajucih partija u zadnjih skoro 25 godina imaju pravo.I imace pravo ako je zdrava kritika koja ukazuje na greske i daje rjesenja za bolji rad. Nazalost nasi kriticari u CG,a nazovi je opozicija,imala je kritiku samo prema jednom covjeku ,lideru najace stranke i drzave koja je nas zajednicki dom.Kad pogledam njihov rad onda se on moze prije nazvati nerad.25 godina se cijela prica svodi na Mila Djukanovica umjesto na Crnu Goru.A taj Djukanovic,sa greskama ili ne, je radio ono sto je morao i sto je trebao: Kad je najgore bilo sacuvao je mir u drzavi (ekonomski i socijalni),vratio drzavni status CG,zapoceo pristup EU,okoncao prijem NATO i jos puno toga.Sta je radila opozicija cijelog vremena?Opstruirala.Sjetite se raznih afera koje su na kraju zavrsile kao izmisljene.Sta radi danas opozicija?Po meni isto.Ne radi,izmislja i ne postuje bar ono osnovno-Crnu Goru
Mr.No

20. 10. 2017 - 10:44

BOGA TI POLJUBIM RAZMISLJAM SAMO KOJE SU KARIKATURE OD LIKOVA I NEZNALICE I DJE BI SMO MI BILI DA SU NA CELO DRZAVE ,NEDAJ TI BOZE BILI BULATOVICI,MEDOJEVIC,KNEZEVIC ,MANDIC,RADULOVIC,ILI KUKU MENI ABAZOVIC,KRIVOKAPIC,SVI DA SE SKUPE NA GOMILU OVOME COVJEKU NISU DO CLANAKA U SVAKOM SMISLU.FILMSKI RECENO MILO JE MARLON BRANDO A OVI NEKO MISTER BIN KO PROFESOR,NEKO CKALJA KO KNEZEVIC,MOMIR KO BURDUS,MANDIC UMISLIO DA JE BATA ZIVOJINOVIC A KRIVOKAPIC LEPI CANE,MEDOJEVIC U ORGINALU DJENKA PREVARANT.KAKO BI DOBRI BILI ZA DRUGI DIO MARATONCI POPADASE PRED ULAZAK U POTONJI KRUG.
sjeverni granični protok

20. 10. 2017 - 12:59

Jos koji korak da odmaknemo pa se nemoras kadidovati-iskorak u EU.Još malo pa cu I ja u EUROPSKIM Pljevljima početi izdavati radne dozvole(arbeit vise) za nezaposlene Srbijance.Imas glas zbog zbog ovog zadnjeg koraka u EU.
ševerni granični protok...

22. 10. 2017 - 10:37

...via Bukovice-na ZAPAD-(ovo za "zapad"- reče juče prekjuče prešednik opštine Nikšić-kad je otvara "zapdnu crnogorsku KAPIJU"-na Ilijino brdo-u junačko Grahovo-Grahovac..!)- PREO modernizovane Jevropske Bosne i Ercegovine...? Koju bi JEDINO POZNA Kulin ban-da se digne iz mezarija..?
Novi komentar