DF prekida bojkot

Prema nezvaničnim informacijama Pobjede, odluka o prekidu bojkota parlamenta je trajna, ali će DF u početnoj fazi selektivno prisustvovati sjednicama parlamenta, dok je trajni povratak predviđen za novembar.
Objavljeno: 20. 10. 2017 - 06:19 Promjenite veličinu teksta: A A A

Poslanici Demokratskog fronta prisustvovaće sjednici Skupštine u srijedu kako bi postavili pitanja predsjedniku Vlade Dušku Markoviću na premijerskom satu, saopšteno je juče iz tog političkog saveza.

Član Predsjedništva DF-a Andrija Mandić je kazao da na premijerski sat dolaze kako bi pitali Duška Markovića i ministre u vezi presude poslaniku DF-a Milanu Kneževiću, koji je osu- đen na sedam mjeseci zatvora jer je 17. oktobra 2015. fizički nasrnuo na policajca ispred Skup- štine. On nije precizirao da li će DF trajno prekinuti bojkot Skupštine, a novinarska pitanja nijesu bila dozvoljena na konferenciji za medije. Prema nezvaničnim informacijama Pobjede, odluka o prekidu bojkota parlamenta je trajna, s tim što će DF u početnoj fazi selektivno prisustvovati sjednicama parlamenta, dok je trajni povratak predviđen početkom novembra.

- Presuda članu Predsjedništva DF-a i predsjedniku DNP-a Milanu Kneževiću je jedna od najsramnijih odluka koja je donijeta u crnogorskom pravosuđu. To je odluka koja je udarila direktno u parlamentarizam u Crnoj Gori i kojom je izvršen udar na DF i lično gospodina Kneževića. To je odluka kojom je legitimisana nasilna akcija crnogorskog režima koja je izvedena 17. oktobra 2015. godine, a potom i ono brutalno razbijanje skupa 24. oktobra te godine. Nijesu uvaženi dokazi, činjenice i sve ono što je dala odbrana dokazujući da je to bila nasilna akcija, nego se baš sa ovom presudom želio postići drugi cilj, a to je da se dovode u pitanje funkcionisanje DF-a i da se pokuša oduzeti poslanički mandat, i u suštini zabraniti bavljenje politikom, Milanu Kneževiću - rekao je Mandić.

On je kazao da DF ima obavezu da na svaku akciju režima „odgovori hrabro, dostojanstveno i onako kako to očekuju naši glasači i članstvo“ njihovih konstituenata.

- Zato je poslanički klub DF-a donio odluku da ćemo prvom prilikom koja nam se ukaže, a to je već neredne srijede, zatražiti određene odgovore od onih koji upravljaju sa pravosuđem Crne Gore, jer mi više ne želimo da razgovaramo sa slugama, već hoćemo da razgovaramo sa nalogodavcima. Nalogodavac ovakve sramne presude je crnogorski režim, a najodgovorniji čovjek crnogorskog režima je premijer Duško Marković, koji će morati da odgovori na pitanja koja će mu postaviti DF - kazao je Mandić.

Prema njegovim riječima, DF hoće da dobije odgovore i od „ministra sile i pravde koji koordinira i upravlja akcijom gašenja DF-a i akcijom sudskih procesa protiv poslanika DF-a“.

 - Važno je da pred licem crnogorske javnosti - u Skupštini, da cijela Crna Gora i svaki njen građanin čuje - kažemo šta to mi tražimo da nam odgovori premijer i njegovi ministri sile i pravde. Ne želimo da imamo bilo kakvu cenzuru jer se nalazimo u dubokoj medijskoj izolaciji - naveo je Mandić.

Ura: Pomažu DPS-u

Potpredsjednik Ure Miloš Konatar izjavio je da svaki prekid bojkota znači „pristajanje na izbornu krađu i na nelegitimnu i nelegalnu Skupštinu“.

- Znači, davanje vazduha DPS-u i njegovim satelitima koji su u ovom trenutku potpuno izolovani. Nadam da oni neće prekidati bojkot parlamenta, bar ne trajno. Pozivam ih da to ne čine, jer ako trajno prekinu bojkot moraju preuzeti odgovornost na sebe da su direktno pomogli DPS-u - rekao je televiziji Vijesti Konatar. Ostatak građanske opozicije se juče nije izjašnjavao o odluci Fronta da prekine bojkot parlamenta.

(Pobjeda)

Komentari: 13

Oeeeee! koja radost!

20. 10. 2017 - 07:20

Nijeste morali
Spasoje

20. 10. 2017 - 07:52

Bravo za Front.Konacno su shvatili da im je Crna Gora bitnija od Srbije i Rusije.
Trgovina

20. 10. 2017 - 08:28

Spasoje, nijesu shvatili, niti će ikad, no vide da je otvoren put ka Spužu, pa se nadaju nekoj trgovini sa DPS-om, ako se vrate u Skupštinu.
@ za spasoja

20. 10. 2017 - 08:28

nista oni nisu shvatili niti ce ikad.Nego bas me interesuje sad URA i Krivokapic kako ce da reaguju.Mozda da oni stupe u direktne kontakte sa Kadirovim Dodikom i onom Gvozdjurijom iz Rusije.DA JE VJECNA CRNA GORA i da njeguje dobre komsijske odnose i sa Albanijom i Kosovom I Srbijom i Bosnom I Hrvatskom i svim drzavama svijeta.ZIVJELI PIPUN I MANDA JOS GODINA 100(zasto ne,greota je)
ZAKULA CRNOGORAC

20. 10. 2017 - 08:21

DF.je konacno shvatio da mora uci u skupstinu.vidjeli su da im DEMOKRATE polako uzimaju glasace.ispravna odluka mozda konacno shvate da je jedino skupstina prava arena za borbu.sad polako u kolonu svi za DF. jedan po jedan ajmo konacno da vas vidimo.DEMOKRATE ce shvatiti da i oni moraju da saradjuju sa vlascu da ne bi PREMIJER bio primoran sto kaze DF da im priteze kravatu.KONACNO.
Mikelandjelo

20. 10. 2017 - 08:31

Koja koordinacija.Tuzilastvo dize opruznicu protiv Knezevica i time vezuje paznju i pravi sjenku da se Front vrati u parlamenat.Tobos to nije povezano.Ovo se sve koordinise iz jednog centra.Na kraju pada optuznica protiv Knezevica.Providno do bola.
Pg

20. 10. 2017 - 08:32

Jel se vracaju u skupstinu u Murino ili ...
Andria

20. 10. 2017 - 09:30

Prpa od Spuza, vise nego jasno!
Lolita

20. 10. 2017 - 09:33

Ihaaaa jasno nam je koliko je sati.
Tijana

20. 10. 2017 - 11:30

DF prekida bojkot na njima svojstven nacin tako sto ce organizovati protesnu setnju, oce oni na pompezan nacin da ozvanice povratak.
Nikolina

20. 10. 2017 - 11:49

URA je klasicni satelit Demokrata, rade i pricaju sta im ovi kazu, postali su sjenka Demokrata.
FreeMontenegro

20. 10. 2017 - 11:50

https://anonymousofserbia.wordpress.com/2017/10/02/пад-демократског-фронта-браћо-хрвати/
borislav radovic

23. 10. 2017 - 12:32

srecni gubitnici, vidjese da se nemogu docepati opozicionog vodjstva ili prvenstva pa sad oce da ubjeduju crnogorsku javnost da knezevic nije uradio to sto je nepristojno i animalno uradio.Bice pohvaljeni i nagradjeni od dps kao uvijek do sada.
Novi komentar