Tivat i Bar: Privedeno više lica, oduzeti automobili, oružje, droga... (FOTO)

Crnogorska policija danas je izvršila pretrese na 11 lokacija u Kotoru i Tivtu i tom prilikom privela više članova kriminalnih grupa od kojih je jedno lišeno slobode. U istoj akciji oduzeti su skupocjeni automobili, oružje, droga i ugovori za koje se sumnja da su zelenaški, saopšteno je Portalu Analitika iz Uprave policije.
Objavljeno: 20. 10. 2017 - 13:44 Promjenite veličinu teksta: A A A

Akcija je usmjerena ka članovima organizovanih kriminalnih grupa (OKG) i bezbjednosno interesantnim licima (BIL). Izvršeni su pretresi na 11 lokacija, više je lica privedeno dok je jedno od njih i lišeno slobode. Za jedno lice je u toku postupak u vezi sa dokumentovanjem krivičnog djela.

Naime, policija je danas na 11 lokacija na području Kotora i Tivta izvršila  pretres stanova i drugih prostorija koje koristi više članova organizovanih kriminalnih grupa i bezbjednosno interesantnih lica. Pretres je izvršen i na dvije lokacije koje koristi jedan od vođa OKG Kavač, S.K.

2010mup1"Sprovedenim pretresima pronađeno je i oduzeto sljedeće: 11 vozila, među kojima su i vozila visoke klase marke "BMW"; "VW", "Audi",  motocikl; 17 mobilnih telefona i veći broj SIM kartica različitih mobilnih operatera; više tablet i lap top računara i različitih oblika memorija za skladištenje podataka; 10 grama kokaina i oko 20 grama smješe koja se koristi za miješanje sa kokainom; vaga za precizno mjerenje količine narkotika; novac u iznosu od oko 6.500 eura za koji se sumnja da je stečen distribucijom narkotika, 2 pištolja; više komada pištoljske municije; metalni boks; više komada hladnog oružja; i veći broj ugovora (10 ugovora) o kupoprodaji nepokretnosti za koje postoji sumnja da su vezani za kriminalne aktivnosti zelenaštva", saopšteno je iz POLICIJE.

Više lica je privedeno u službene prostorije radi uzimanja izjava i sprovođenja postupka kriminalističke obrade.

2010mup2Na osnovu konsultacija izvršenih sa nadležnim tužilaštvom, I.J. (36) iz Tivta je lišen slobode zbog postojanja sumnje da je počinio krivična djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljenje u promet i opojnih droga i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Prema jednom licu u toku je postupak provjere okolnosti pod kojima je zaključilo više ugovora o kupoprodaji nepokretnosti, sa ciljem utvrđivanja postojanja elemenata bića krivičnog djela zelenaštvo. Status navedenog lica biće utvrđen nakon sprovedenih provjera i konsultacija sa nadležnim tužilaštvom.

2010mup4Službenici Uprave policije, u aktivnostima koje sprovode u borbi protiv organizovanog kriminala a koje koordinira Sektor kriminaloističke policije su, u pet akcija koje su sprovedene u prethodnih 15 dana, uključujući i današnju akciju, izvršili pretrese na 75 lokacija na jugu i sjeveru, i to na lokacijama koje koriste članovi OKG i njima bliska lica. Priveden je veliki broj lica. Oduzeti su vatreno oružje i municija, hladno oružje, skupocjeni automobili, droga, sredstva komunikacije, ugovori i druga dokumenta, novac i druge stvari. Više lica je lišeno slobode zbog krivičnih djela u vezi sa zelenaštvom, ilegalnim posjedovanjem oružja i zloupotrebom opojnih droga. Sve što je oduzeto biće vještačeno u Forenzičkom centru radi utvrđivanja porijekla odnosno eventualne povezanosti sa počinjenim krivičnim djelima.

Aktivnosti policije na otkrivanju, sprječavanju i suzbijanju organizovanog kriminala se nastavljaju.

Komentari: 1

ljuta

20. 10. 2017 - 21:17

koliko su auta i telefona oduzeli a koliko su vratili i posle kolioo vremena
Novi komentar