SDP: Direktor Zavoda za školstvo nagrađen za prepisivačku aferu

Skandal prepisivanja obrazovne reforme ne da nije ishodovao promjenama na čelu resora koji su odgovorni za skandal, nego se ovi akteri nagrađuju visokim funkcijama. Ministar prosvjete kao najodgovorniji za prepisivanje, upravo zato što nije smijenjen zbog prepisivačke afere, danas predlaže suodgovornog Rešada Sijarića na funkciju direktora Zavoda za školstvo, saopšteno je Portalu Analitika iz SNP-a.
Objavljeno: 20. 10. 2017 - 14:21 Promjenite veličinu teksta: A A A

-Ovakvim postupkom se Vlada Crne Gore izruguje svim građanima Crne Gore i šalje im poruku da se ovakva nepočinstva itekako isplate. Bolje prepisivati nego učiti, bolje produkovati skandale nego se baviti odgovorno svojim poslom, to su poruke koje šalje Vlada građanima. Ovaj skandal je samo potvrda izokrenutog sistema vrijednosti i koncepta države kao plijena u rukama DPS i satelita. U tom konceptu nema mjesta za pristojne, vrijedne, odgovorne ljude već isključivo za podobne apartčike koji brukaju Crnu Goru, u ovom slučaju i u regionalnim okvirima- navodi se u saopštenju dostavljenom Portalu Analitika. 

Kako se dodaje, nagrađivanje podobnih, a krivih je matrica koja je valjda najbolje pokazana kroz aferu Snimak, gdje je DPS svoje pravosnažno osuđene funkcionere za krađu glasova umjesto da ih partijski kazni nagradio još višim pozicijama u jednoj lokalnoj upravi. 

-Izgleda je cijena satelita u skrpljenoj vlasti zaista tolika da se moraju tolerisati i ovakve brutalne zloupotrebe zarad fotelja. To što su ministar prosvjete i direktor Zavoda za školstvo ostali nekažnjeni, a ovaj drugi i dodatno nagrađen za prepisivačku aferu, čak je veći skandal i problem za ovo društvo od samog slučaja prepisivanja. Naravno da vlast ogrezla u političkom nemoralu i klijentelizmu to ne može da shvati- zaključuje se u saopštenju.

Komentari: 10

Tijana

20. 10. 2017 - 14:38

Umjesto da daju primjer da se jedino radom i obrazovanjem može doći do funkcije i uspjeti u životu, ministar i Vlada ovako šalju poruku da treba prepisivati i plagirati i da je to jedini način da se uspije. Sramota.
Sreten

20. 10. 2017 - 14:38

Srozano nam je obrazovanjem ovim činom.
Gordana

20. 10. 2017 - 14:39

Posle ovakvog izbora Vlade ne preostaje mi ništa drugo osim da svoju djecu savjetujem da prepisuju i da ne budu radni i marljivi jer se to danas ne cjeni?
Milena

20. 10. 2017 - 14:40

Samo treba bježati iz ove zemlje
Izvoli pa probaj

20. 10. 2017 - 17:07

Bjezi, bjezi Milena, u svijet. Vas jedva cekaju. Ovdje moze biti korupcije, lopovluka, nelogicnosti , ... ali generalno ovakav odnos djela stanovnistva u svijetu ne postoji. To je druga strana medalje. Medjutim opozicija ovakva kakva je , jeste upravo slika stanja duha u Crnoj Gori. Nemogucnost da se bar 20 godina oformi jedna normalna patriotska, proevropska alternativa ovoj vlast dolazi od nivoa svijsti. 20 godina je alternativa velikosrpstvo i siktanje na ovu drzavu, danas ojacano rusofilstvom. Izvoli pa probaj u drugoj zemlji. Pokazi kvalitete. Tamo ne traze nihiliste, negativce sa seljackim sarkazmom, nedisciplinovane lijenstine koje cekaju da im drzava obezbjedi ovo ili ono, cetnike, rusofile, lopove, .... Iskreno sumnjam da bi soju ko vama igdje bolje bilo no u CG
slobo

20. 10. 2017 - 14:56

Zalosno!
3%

20. 10. 2017 - 16:45

Sto vele ovi "ugledni parlamentarci". Verzija 2.0 "uglednih parlamentaraca". Sve je manje razlika medju njima. Stopice se kad i ovi drugi dosegnu 3%, a onda niko nece .... 3% ni jedne ni druge
Bata Cuce

20. 10. 2017 - 18:23

Obrazovanje, zdravstvo, bezbjednost...ne moze jedno dobro a drugo lose.
Peśa

20. 10. 2017 - 20:11

Joj, ko priča oko političkih privjesaka. Vi iz SDP-a ste uvijek sateliti, a sada ste pali da ste DF-ovi sateliti.
t

20. 10. 2017 - 20:51

Vaše komentare ne čitam isto kao što ne čitam DAN-samo laža i paralaža
Novi komentar