Novinar iz Norveške donirao pomoć Crvenom krstu

Norveški novinar Mark Ervim Fuhrmann, posjetio je danas, 20.oktobra Crveni krst Budva i donirao ovoj organizaciji 1000 eura.
Objavljeno: 20. 10. 2017 - 16:15 Promjenite veličinu teksta: A A A

Fuhrmann je samohrani roditelj troje djece, koji obilazi gradove u kojima pronalazi ljude koji pomažu drugima i koje naziva "tihim herojima". U Crnoj Gori je heroj Crveni krst, tj. njegovi volonteri. Od ukupne donacije, 700 eura je opredijeljeno za program Brige o starijima, jer je, po mišljenju donatora iz Norveške, ova kategorija zapostavljena, dok će preostalih 300 eura biti iskorišćeno za aktivnosti koje sprovode mladi.

Do sada je posjetio 10 gradova, a krenuo je kanuom iz Norveške, pa preko Švedske, Holandije, Njemačke, Francuske stigao do Đenove i spustio se rijekom Po do Jadranskog mora. Obišao je hrvatsku obalu i stigao do Budve, odakle nastavlja put ka Tirani.

Kratko zadržavanje u Budvi je iskoristio da ispuni svoju humanu misiju i kratko porazgovara sa volonterima Crvenog krsta. Tom prilikom je objasnio da se njegova misija sastoji u tome da "natjera" ljude da budu ljubazni jedni prema drugima. "Namjera mi je da motivišem druge ljude da urade male stvari, ali na lijep način"-zaključio je Fuhrmann.

 

Komentari: 0

Novi komentar