DPS: Oživimo Plužine koje polako odumiru

Vladavina Socijalističke narodne partije u Plužinama koja traje već dvije decenije najbolje predstavlja mračnu paralelu u kakvom bi se stanju Crna Gora nalazila danas da su SNP, njihovi ideološki sljedbenici DF ili Slobovi unuci Demokrate bili u prilici da vrše vlast na državnom nivou svih ovih godina - ocjenjuju iz OO DPS Plužine.
Objavljeno: 20. 10. 2017 - 17:32 Promjenite veličinu teksta: A A A

''Naime, uprkos svim resursima koje Plužine imaju – najvećem budžetu po glavi stanovnika, potencijalu u turizmu, drvopreradi, poljoprivredi – u periodu vladavine SNP-a, 40 odsto građana našeg grada se odselilo iz njega, a broj zaposlenih lica je smanjen za čak 50 odsto! Dok je plužinska vlast zauzeta presabiranjem i poslednjih glasača i članova partije koja je pred novim, petim dijeljenjem, nimalo ih ne zabrinjava činjenica da je ove godine prvi razred u Plužinama upisalo svega osam đaka! Ukoliko se nastavi ovakav trend, kroz nekoliko godina gradska Osnovna škola će brojati jednog đakaprvaka! Biće to uvod u nestanak naše škole, a i lijepe opštine'', navodi se u saopštenju.

Kako iz ovog OO smatraju, u Plužinama mladih ljudi odavno gotovo i da nema, privreda je uništena a o razvoju grada nema ni govora. 
''Nama je jasno da su se kolegeiz SNP-a pokazale uspješnim u cijepanjima i uništavanjima vlastite partije, ali nijesmo vjerovali da će takav princip primijeniti i na svoj grad i njegove stanovnike.  Poštovani sugrađani, neodgovorna vlast namjerno gura našu opštinu u propast. Zaustavimo to tako što ćemo ih poslati u istoriju na prvim narednim izborima i konačno omogućiti da Plužine dobiju onaj značaj koji im istorijski pripada. Stanovnici ove opštine moraju imati onakav standard života kakav su svojim radom i pregnućem zaslužili i kakav već postoji u većini ostalih gradova u Crnoj Gori. Demokratska partija socijalista, pokazala je na državnom nivou kao i u opštinama gdje je na vlasti, da ima znanja i sposobnosti da se nosi sa svim problemima i izazovima, a sve u cilju obezbjeđivanja što boljeg i kvalitetnijeg života građana. Vjerujemo da će na narednim izborima građani Plužina prepoznati DPS kao političku snagu koja je spremna da interese Opštine i njenih stanovnika stavi ispred ličnih i partijskih, kako bismo oživjeli ovaj grad i stavili ga na mjestokoje mu po svim parametrima i prirodnim resursima odavno već pripada'', zaključuje se u saopštenju.

Komentari: 10

Guest_95216

20. 10. 2017 - 18:56

NA ZELOS PLUZINE SU POSTALE CETNICKO UPORISTE , KO DA NIDJE NIKAD TAMO NIJE BILO PARTIZANA
Pravda

20. 10. 2017 - 19:12

Ne zna se koji ste gori
Tomo

20. 10. 2017 - 19:23

Građani jednostavno ne žele DPS na vlasti.
Pravda

20. 10. 2017 - 21:25

SNP u Pluzinama se vrlo malo razlikuje od DPS-a na državnom nivou.
a makse, djaole

21. 10. 2017 - 23:59

Tomo, nije tačno
terazije

21. 10. 2017 - 04:50

Simpatišem vise DPS ali što se tiče Pluzina ncI oni im neće nista pomoći dok se ne izbalansira CG privreda.Evo u Pg se otvaraju nove skole I vrtici a u drugim gradovima zatvaraju.Poenta je dirigovanoj -pogresnoj ekonomiji.Ako uzmete da se radnicima elekto privrede (i drugih)iz svih geadova CG dodjeljuju stanovi u Pg sto je put za njihov odlazak.Mogu se npr u Pluzinama napraviti 3 stana za jedan Podgoricki.Slučaj je I u Pljevljima gdje se vlast mjenja ali pogresan program ostaje isti.U Pv niti jedan visoko obrazovani radnik ne ostaje u gradu nakon penzionisanja vec mehanizmom dodjele stanoova (ovako I onako) svoju čergu nosi prema Pg.??? Ove posledice ce osjetiti I Podgorica koja nema kapacitet da ovo izdrzi a male opstine zatvaraju zgradu za zgradom.
vizionar

21. 10. 2017 - 05:15

DPS treba vise da obrati paznju na srpsku kucu u Pg koja je magnet za sve sjeverne opstine.Ovdje ce proraditi zakon spojenih posuda a sveukupno DPS nije bas za Njutna vec za podgoričku ležarinu.
a makse, djaole

22. 10. 2017 - 00:04

E, nekad je posttojalo i Srpsko poslanstvo, kao i druga strana poslanstva, no sad svašta ima...uzalud je Njegoš potencirao "gubu iz torine"...
Guest_86230

21. 10. 2017 - 08:32

ISTORIJA JE POKAZALA KO JE GORI
Jovica

21. 10. 2017 - 20:22

Gradjani zele DPS na vlasti.
Novi komentar