"ID sposobna da izvede napad na SAD"

Direktor CIA Majkl Pompeo smatra da su ekstremisti ID sposobni da organizuju i izvedu napad na SAD, čak i pošto su protjerani iz Rake.
Objavljeno: 20. 10. 2017 - 21:13 Promjenite veličinu teksta: A A A

Pompeo je naveo i mogućnost da ekstremisti obore avion.

"Islamska država je i dalje sposobna da izvede operaciju spolja. Ali u tom smislu ne bih govorio u jednini. Al Kaida na Arabijskom poluostrvu duže vrijeme ima te namjere, uključujući i obaranje aviona koji leti za zapadnu zemlju. Zasigurno među tim zemljama su i SAD", rekao je Pompeo, prenio je AP. 

I vršilac dužnosti ministra SAD za unutrašnju bezbjednost Elejn Đuk je nedavno upozorila da ekstremisti Islamske države i druge terorističke grupe planiraju novi veliki teroristički napad poput onog koji se dogodio 11. septembra 2001. 

Đuk je u američkoj ambasadi u Londonu istakla da su džihadisti koristili napade noževima i kombijima kako bi svoje članove držali posvećenima, kao i da planiraju još jednu "veliku eksploziju" sličnu onoj užasnoj iz septembra 2001, prenio je "Dejli mejl". 

Ona je, pozivajući se na podatke obavještajnih službi, rekla da ekstremisti planiraju da obore avione i tako izazovu ogroman broj civilnih žrtava. 

Teroristi Al Kaide 11. septembra 2001. godine oteli su četiri putnička aviona i njima izveli samoubilačke napade na Svjetski trgovinski centar u Njujorku i na Pentagon u Vašingtonu. 

Komentari: 0

Novi komentar