Curb Your Enthusiasm, S09E03: Fatva je seksi

Dejvidov razgovor sa Salmanom Ruždijem morao je da raznese i najmanju sumnju da postoji komični TV serijal bolji od „Curb Your Enthusiasm“
Objavljeno: 21. 10. 2017 - 00:39 Promjenite veličinu teksta: A A A

Onaj koji do sada nije pustio suzicu od sreće zbog ćaćinog povratka, morao je to da učini tokom treće epizode HBO serije „Curb Your Enthusiasm“. Lari Dejvid je jednostavno - bog komedije!
U epizodi „A Disturbance in the Kitchen“, Lari pada u očaj zbog toga što fatva polako uništava njegov socijalni život. Nakon što ga uplašeni prijatelji ispale za poker i golf, Lari traži pomoć od jedine osobe koja može da ga razumije. Odlazi po savjet od Salmana Ruždija.
Gostovanje čuvenog pisca, koji je godinama živio pod fatvom, dovoljno je da vrisnete od smijeha dok gledate šou, ali samo jedan vrisak nije dovoljan Lariju Dejvidu. Njegov razgovor sa Ruždijem morao je da raznese i najmanju sumnju da postoji bolji komični TV serijal od „Curb Your Enthusiasm“.
Ruždi „vadi vodu“ Lariju zbog toga što hoda okolo sa perikom i lažnim brkovma. Govori mu da život sa fatvom ima mnogo prednosti. Najbolja od njih je seks. Lijepe žene padaju na opasne muškarce, a ne postoji ništa opasnije od fatve iranskog vjerskog vođe.
- Budi čovjek. Prestani da se maskiraš i dobićeš fatva seks. To je najbolji seks koji postoji – govori Ruždi strunjenom Lariju.
Da fatva zaista jeste „seksi magična prašina“ koja prekriva tijelo „prokletog“ ubrzo dokazuje Elizabet Benks, slatka holivudska zvjezdica koja gostuje u seriji kao Larijeva udvaračica. Ruždijev pogled i napuštanje prostorije sa podignutim palcem, dok prepušta teren Lariju su prosto – neprocjenljivi. Još samo kažite da Ruždi stvarno ne zaslužuje ono što je rekao Lariju, da ga u pozorištu igra Hju Džekmen!
Naravno, segmenat posvećen „fatva momcima“ je prvi u nizu genijalnih finti koje Dejvid izvodi tokom epizode. Lari je uspio da za samo pola sata izvrne ruglu menadžere i šefove sala, saobraćajne kazne, policiju i sudstvo („Mr David, did you just yoo-hooed me?“) i panične roditelje / staratelje. I da predloži patentiranje aplikacije za pranje suđa „a la Uber“. Samo je njegovo visočanstvo u stanju da učini da vam pronalazak jednog izgubljenog para „Dr. Strangelove“ naočara djeluje hitnije nego potraga za nestalom tinejdžerkom! M. I.

Preview četvrte epizode: https://www.youtube.com/watch?v=a6OH6LMAc1g

FOTO: screenshot

Komentari: 0

Novi komentar