Đurović: Crna Gora najviše koristi Interpolovu bazu

Crna Gora je prva po broju provjera koje se obave u odnosu na broj stanovnika države, i među prvih 10 država u svijetu po broju provjera baza podataka motornih vozila – kazao je za Pobjedu rukovodilac NCB-a Interpol Podgorica Dejan Đurović.
Objavljeno: 21. 10. 2017 - 06:43 Promjenite veličinu teksta: A A A

To je konstatovano na sastanku ministra unutrašnjih poslova Mevludina Nuhodžića, potpredsjednika Vlade Zorana Pažina, direktora Uprave policije Slavka Stojanovića sa generalnim sekretarom Interpola Jirgena Štoka. Na sastanku je zaključeno da crnogorska policija posredstvom NCB Interpola predstavlja lidera u korišćenju inovativnih metoda i projekata Interpola.

Saradnja

Prema riječima rukovodioca NCB Interpol Podgorica Dejana Đurovića, Jirgen Štok je prvi generalni sekretar Interpola koji je nakon nešto više od decenije postojanja te policijske organizacije, posjetio NCB Interpol Podgorica i upoznao se sa načinom rada. Dejan Đurović je za Pobjedu kazao da crnogorska policija maksimalno koristi resurse Interpola što direktno utiče na efikasnu međunarodnu policijsku saradnju u borbi protiv organizovanog kriminala i terorizma.

- Svi granični prelazi i sve policijske baze podataka uvezane su sa Interpolovim bazama, što omogućava sveobuhvatne provjere u svakodnevnom radu – pojasnio je Đurović.

Opširnije u Pobjedi

Komentari: 0

Novi komentar