Tragom izmjena zakona o restituciji: Rješenje čekaju 3.254 bivša vlasnika

Na rješavanje zahtjeva za obeštećenje oduzete imovine čeka još 3.254 zahtjeva bivših vlasnika, saopšteno je Pobjedi iz Ministarstva finansija zaključno sa 1. julom ove godine.
Objavljeno: 21. 10. 2017 - 06:56 Promjenite veličinu teksta: A A A

Parlament je protekle sedmice usvojio izmjene Zakona o povraćaju oduzetih imovinskih prava i obeštećenju, kojim je rok važenja obveznica, koji je poslije deset godina istekao u avgustu, produžen na još pet godina.

Tri komisije

Iz Ministarstva finansija Pobjedi je rečeno da su od marta 2004, kada je zakon stupio na snagu, do 1. juna ove godine tri regionalne komisije primile ukupno 10.845 zahtjeva za restituciju.

- Komisija u Podgorici je primila 3.673, u Baru 2.572 i u Bijelom Polju 4.600 zahtjeva. Od tih 10.845 zahtjeva do juna su regionalne komisije riješile 7.591 predmet ili 70 odsto - objasnili su iz ovog resora, ali nijesu mogli da procijene kolika je ukupna vrijednost neriješenih zahtjeva za obeštećenje.

- Postupci su u toku, tako da do pravosnažnog okončanja i odluke da li podnosiocima pripada pravo na povraćaj, ne možemo da se izjašnjavamo o vrijednosti - objasnili su iz Ministarstva.

Opširnije u Pobjedi

Komentari: 1

beznađe

21. 10. 2017 - 08:57

Bjelopoljske slučajeve u mutnom sam prezivio.Pivraçaj bez povraćaja ili naplata bez naplate.Vecina slučajeva se svodi da poklonis to drzavi a za naplatu kroz raznorazne taksene mehanizme da drzavi infuziras nesto novca.Da bi nesto naplatio trebas ivesti na teren:ekonomistu, geologa, pravnika ...Kada sve poplacas ove mahere budes u minusu.SRAZBURG JE JEDINO RJESENJE
Novi komentar